Fransa’da Camiye Domuz Kafası Bırakıldı
Fransa'nın Compiegne kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Ulu Cami'ye iki domuz kafası bırakıldı.

Fransa’nın Compiegne kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Ulu Cami’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, restorasyon çalışmalarının yapıldığı camide bu sabah domuz kafası bulunduğu belirtildi.
Cami yönetimi olarak olayı kınadıkları ve derin üzüntü duydukları belirtilen açıklamada, polise şikayette bulunulduğu aktarıldı.
Fransa İslam Konseyinden (CFCM) yapılan açılamada da saldırının kınandığı ve caminin yöneticileri ve cemaatiyle dayanışma içinde olunduğu kaydedildi.
Des têtes de porc ont été découvertes sur le chantier d’un centre culturel et cultuel musulman en rénovation à Compiegne. Nous condamnons cet acte de profanation, appelons les musulmans à ne pas céder à ces provocations méprisables et à faire confiance à la justice de notre pays. pic.twitter.com/8J5hRUJGCk
— CFCM (@CfcmOfficiel) November 2, 2020
Fransa‘nın Chateaudun kentinde de geçen hafta bir camiye kundaklama girişiminde bulunulmuştu. (AA)