'Viyana'da terör'

Almanya’daki Müslüman Dernekler Viyana’daki Terör Saldırısını Kınadı

Almanya'da faaliyet gösteren Müslüman derneklerinin temsilcileri Viyana'daki terör saldırısını kınadı.

Fotoğraf: Christian Bruna/EPA - Anadolu Ajansı / Değişiklikler: Perspektif

Ülkedeki 6 büyük Müslüman derneğinin temsil edildiği Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) Sözcüsü Burhan Kesici yaptığı yazılı açıklamada, Viyana’daki terör saldırısının kendilerini derinden sarstığını belirterek, “Dualarımız ve düşüncelerimiz saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılarla tüm Viyanalılar ve Avusturyalılarla birlikte.” ifadelerini kullandı.

Terör saldırısını kınayan Kesici, “Saldırganlar toplumumuzu bölmeyi ve birlikteliğimizi bozmayı amaçlıyor. Bundan dolayı saflarımızı sıkılaştırmamız ve güçlendirmemiz önemli. Birlikte ve tüm kararlılıkla bu insan düşmanı aşırıların düşüncelerine karşı çıkacağız. Bunların saflarımızda yeri yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek ise Almanya‘daki Müslümanların Avusturyalılarla dayanışma içinde olduğunu belirterek, “Teröristler hayatımıza, özgürlüğümüze ve Avrupa’daki yaşantımıza kastediyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

“Her Türlü Aşırılığa Karşı Durmalıyız”

Viyana’daki adi saldırının herkesi sarstığını belirten İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Bekir Altaş, doğru kelimeleri bulmak için mücadele ettiklerini açıkladı. “Suikastçılar masum insanları hayatlarından koparıp, geride acı ve üzüntü, öfke ve şaşkınlık bırakıyor.”

Altaş, bu suçun Fransa’daki korkunç saldırıdan sadece birkaç gün sonra gerçekleşmesini, sözlerin yeterli olmadığını ve potansiyel faillere ulaşmadığına bağladı. Altaş ayrıca terörün kimden kaynaklandığını ve kime yöneltildiğini arka planda bırakıp, her türlü aşırılığa karşı uyanık olmak gerektiğini, bunun gibi zulümlerin İslam inancına tamamen zıt olduğunu vurguladı.

“Terörün Galip Gelmesine İzin Vermeyeceğiz”

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinden (DİTİB) yapılan yazılı açıklamada da Viyana’daki terör saldırısının Almanya‘da kendilerini derinden yaraladığı belirtilerek şunlar kaydedildi: “Terör nerede, ne zaman ve kimden gelirse gelsin her zaman tüm insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Birlikteliğimizi ve barış içinde bir arada yaşama temelimizi yok etmelerine izin vermeyeceğiz.” Açıklamada, teröristlerin nefretle hareket ettiği ve bu nefreti yaymak istedikleri vurgulanarak, “Terörün galip gelmesine izin vermeyeceğiz.” ifadesi kullanıldı.

Avusturyalı ve Alman siyasetçilere, özellikle de medyaya sorumlu, itidalli ve ölçülü olma çağrısında bulunulan açıklamada, yanlış anlaşılmalara fırsat verilmeden Müslümanların her zaman ve her yerde barıştan yana ve teröre karşı olduklarının açık şekilde anlaşılması gerektiği belirtildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Pazartesi gecesi düzenlenen terör saldırısında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi yaralanmıştı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler