'Fransa'

Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifine Fesih Bildirisi Gönderdi

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, cumhuriyet karşıtı İslamcı bir dernek olmakla suçladığı Fransa’da İslamofobiyle Mücadele Kolektifi (CCIF)’e fesih bildirisi gönderdi. Ancak dernek, merkezini yurtdışına taşıdığı için bildiri hükümsüz kaldı.

Fotoğraf: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock.com

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, 19 Kasım Perşembe akşamı Fransa’da İslamofobiyle Mücadele Kolektifi CCIF’e bir fesih bildirisi gönderdi. İçişleri Bakanı aynı gün Twitter üzerinden paylaştığı bir açıklamada dernek yetkililerinin görüşlerini bildirmeleri için sekiz günlerinin olduğunu açıkladı.

Buna karşılık CCIF’in Facebook hesabından yapılan açıklamada “aşırı sağcıların çağrılarına boyun eğen İçişleri Bakanı CCIF’e  fesih sürecinin başladığına ilişkin tebligat gönderdi.” dendi. Açıklamada, derneğin 29 Ekim’de faaliyetlerinin durdurulmasının ardından çalışmalarının büyük bir bölümünü yurt dışına taşıdığına dikkat çekilerek, CCIF’in merkez ofisinin yurtdışına taşınması nedeniyle Fransa yönetiminin fesih adımının hiçbir geçerliliğinin olmadığına işaret edildi. Derneğin açıklamasında ayrıca, “İslamofobi mağduru kişilere hukuki yardım sağlamaya devam edecek ve Fransa’da ayrımcılıkla ve eşitlik için mücadelenin gidişatından uluslararası makamları haberdar edecek.” ifadelerine yer verildi.

Peş peşe Kapatılan Dernekler

Samuel Paty’nin 18 yaşındaki radikal bir Çeçen tarafından öldürülmesinden bu yana hükûmet “radikal İslamcılık” ve “terörizm” arasında doğrudan bir bağlantı kuruyor. Bakanlar Kurulu tarafından iki yapı hâlihazırda feshedildi. Bunlar radikal İslam’ı savunan fikirleri yaymakla suçlanan BarakaCity ve Paty saldırısında suç ortaklığı ile suçlanan Abdelhakim Sefrioui’nin derneği Cheik-Yassine derneği.

Hükûmet ayrıca, Samuel Paty’nin öldürülen tarih öğretmeninin karikatür gösterdiği ifade özgürlüğü dersini kınayan bir video yayınladığı gerekçesiyle Pantin camisinin de altı ay süreyle idari olarak kapatılmasına karar vermişti.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin kapatilacağını duyurduğu dernekler arasında bulunan CCIF ise Macron yönetiminin Müslümanlara yönelik tutumu nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyine başvurduğunu duyurmuştu.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler