"Almanya"

Almanya’da Anaokulunun Duvarına Irkçı İfadeler Yazıldı

Almanya'nın Wolfenbüttel beldesindeki bir anaokulunun duvarlarına Müslüman ve yabancılara yönelik hakaret içeren ırkçı ifadeler yazıldı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı / Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Wolfenbüttel beldesindeki bir anaokulunun duvarlarına Müslüman ve yabancılara yönelik hakaret içeren ırkçı ifadeler yazıldı. Nazi sembollerinin çizildiği yazılarda, “yabancılar defolun” şeklinde ifadeler de yer aldı.

“Okulumuzda 16 Ülkeden Çocuklarla Olduğumuz İçin Mutluyum”

Olayın duyulmasının ardından ismi açıklanmayan anaokulunun müdürü, velilere üzüntüsünü dile getiren bir mesaj göndererek, şunları belirtti: “Bugün size bu çirkin fotoğraflarla geliyorum. Bunu yaparak bana ve meslektaşlarıma da zarar verdiler. Pek çok veli bu saçma yazıları gördü. Yetkililere suç duyurusunda bulundum. Bu lekeyi sprey boya ile temizletebiliriz. Bunu duvarlarımıza kimin yaptığı konusunda hiçbir fikrimiz yok. Bu kişi insan ırkının çeşitliliğini anlamayan biri olabilir. Okulumuzda 16 ülkeden çocuklarla olduğumuz için çok mutluyum. Her gün yüzümüze bir gülümseme koyan bu insanlara teşekkür ediyorum.” Wolfenbüttel polisinin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Sözkonusu olayla ilgili Wolfenbüttel Belediyesi de açıklamada bulundu. Anaokulu duvarlarına bu hafta birkaç kez ırkçı ifadeler yazılmasının ardından belediye de faillerin bulunması için bilgi verilmesi karşılığında 2 bin Avroluk ödül vereceğini açıkladı.

Belediye Başkanı Thomas Pink, yaptığı basın açıklamasında bunun son derece ciddi bir süreç olduğunun altını çizdi. Pink, 1-6 yaş arasında çocukların bakıldığı bir binaya gamalı haç çizilmesinin, “Hitler çocukları sever” gibi ifadelerin yazılmasının büyük bir sapkınlık işareti olduğunu ve tiksinti uyandırdığını belirtti. Belediye başkanı, “Bu kişilerin düşüncelerine büyük bir kararlılıkla karşı çıkacağız. İnsan haysiyetinin dokunulmazlığı ve inanç özgürlüğü gibi anayasal devletimizin temel değerlerini inkâr eden beyan ve eylemlerin Wolfenbüttel’de yeri yoktur.” ifadelerinde bulundu. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler