"İngiltere"

Türkiye’ye İngiltere’den Girişler Geçici Olarak Durduruldu

İngiltere'den Türkiye'ye giriş yapan 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu koronavirüs tespit edilmesi üzerine, ülkeden Türkiye'ye girişler geçici olarak durduruldu.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, son günlerde İngiltere’den Türkiye’ye giriş yapan 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu koronavirüs tespit edilmesi üzerine, bu ülkeden Türkiye’ye girişlerin geçici olarak tamamen durdurulduğunu duyurdu. Türkiye’deki hava yolu şirketleri ise İngiltere’den ülkeye girişlerin geçici olarak durdurulması sonrasında sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundular.

Türk Hava Yolları’nın (THY),  sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, resmi otoritelerce alınan karar uyarınca İngiltere çıkışlı, Türkiye varışlı yolcuların gelişlerinin durdurulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Türkiye çıkışlı, İngiltere varışlı uçuşlarımız, İngiltere çıkışlı, başka ülke varışlı (transit) uçuşlarımız planlandığı şekilde devam etmektedir. Bilet değişikliği ve diğer talepleriniz için 444 08 49 numaralı çağrı merkezimizden veya biletinizi satın aldığınız acenteye başvurarak gerçekleştirebilirsiniz. Konu hakkında yeni gelişmeler ve güncel bilgiler, web sitemizden veya sosyal medya hesaplarımızdan paylaşılmaya devam edecektir.”

Pegasus ise uçuşların geçici olarak durdurulmasıyla ilgili “Resmi otoriterlerin kararı üzerine, 2 Ocak 2021 tarihinden itibaren İngiltere’den ülkemize gelen seferlerde yalnızca başka bir ülkeye devam uçuşu olan transit yolcular kabul edilecektir. Transit yolcular, son varış ülkesi kurallarına göre uçuşa kabul edilecektir.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, son günlerde İngiltere’den yurda giriş yapan 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu koronavirüs tespit edilmesi üzerine, bu ülkeden yurda girişlerin geçici olarak tamamen durdurulduğunu duyurmuştu. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler