"Cami Saldırısı"

Almanya’nın Frankfurt Şehrinde Bulunan Höchst Camii Saldırıya Uğradı

Almanya’nın Frankfurt şehrinde bulunan Höchst Camii bugün sabah namazı öncesinde saldırıya uğradı. Caminin halılarını yakmaya çalışan saldırgan henüz yakalanmadı.

İslam Toplumu Millî Görüş Hessen Bölgesi’ne bağlı olarak hizmet sunan Frankfurt Höchst Camii bugün sabah namazı öncesinde saat 6:20 civarında saldırıya uğradı. Caminin kamera kayıtlarına göre camiye gelen saldırgan elindeki çakmağı yakarak, ateşi mescidin ortasına bıraktı. Halının tamamı tutuşmazken ve sadece 10 santimlik bir bölüm yandı. Ateşin büyümeden sönmesi olası bir faciayı engellerken, saldırganın daha sonra camide üzerini çıkarıp giysilerini etrafa attığı ve camiyi kirlettiği tespit edildi.

Saldırganın sabah namazına gelen cemaati görünce kaçtığı bilgisini veren cami idarecileri olayı derhal polise bildirdiklerini açıkladı. Polisin camiye gelerek tutanak tuttuğunu aktaran yetkililer, olayın incelemede olduğunu ifade etti.

Saldırgan Henüz Yakalanmadı

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Frankfurt Höchst Camii Başkanı Şenol Toker saldırının saat 7’den sonra fark edildiğini belirtti. Saldırganın yakalanmadığını söyleyen Toker, camide bundan iki sene önce meydana gelen olayda da caminin hayır kasasının söküldüğünü söyledi. Toker, “Saldırgan caminin arka kısımda bulunan kadınlar tarafından camiye girmiş. Cemaatimiz saat 7 civarı camiye geldiğinde saldırganı fark etmiş ancak saldırgan kaçmış. Durumu bölge idarecilerimize ve polise haber verdik. Polis olayı kayıt altına aldı, fotoğraflar çekti. Camiye giren şahıs caminin içinde bazı eşyalarını ve çakmağı bırakmıştı incelemek üzere onları götürdüler.” dedi.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler