"Bıçaklı saldırı"

İsveç’in Vetlanda Şehrinde Gerçekleşen Bıçaklı Saldırıda 8 Kişi Yaralandı

İsveç'in Jönköping ilçesine bağlı Vetlanda şehrinde gerçekleşen bir bıçaklı saldırıda 8 kişinin yaralandığı bildirildi. İlk araştırmalar göre saldırının terörle ilgisi olmadığı açıklandı.  

Fotoğraf: Shutterstock / Winsent W

İsveç Jönköping Emniyet Müdürlüğünden Angelica Israelsson Silfver, yaptığı açıklamada, 3 Mart Çarşamba günü Vetlanda’da bıçaklı saldırı gerçekleştiğini söyledi. Silfver, saldırganın 20 yaşında olduğunu ve saldırıda 8 kişiyi yaraladığını kaydetti. Saldırganın vatandaşların üzerine bıçakla saldırdığını belirten Silfver, zanlının olay yerine gelen polisler tarafından silahla vurularak durdurulabildiğini ifade etti. Yetkililer, hastaneye kaldırılan zanlının kimliğini vermedi.

Emniyet amiri Jonas Lindell, şehirde birkaç yüz metre aralıklarla beş farklı suç mahalli tespit ettiklerini söyledi. Zanlının İsveç vatandaşı olup olmadığı aktarılmadı. Lindell, saldırganın bölgede ikamet ettiğini ve daha önce polis tarafından bilindiğini, ancak geçmişte yalnızca hafif suçlar işlediğini bildirdi.

“Güvenli Varoluşumuzun Ne Kadar Kırılgan Olduğu Bize Hatırlatıldı”

İsveç Başbakanı Stefan Lofven yaptığı açıklamada olası bir terör nedeninin soruşturulmakta olduğunu söyledi. Lofven, “Polis soruşturmasında şimdiye kadar ortaya çıkanların doğrultusunda, savcılar terör suçlarıyla ilgili bir ön soruşturma başlattılar” dedi ancak ayrıntı vermedi. Lofven, “Bu korkunç eylemi” kınadığını söyledi ve açıklamasına “Güvenli varoluşumuzun ne kadar kırılgan olduğu bize hatırlatıldı” ifadelerini ekledi. Bunun yanı sıra, İsveç Gizli Servisi’nin (İsv. “Säpo”) de dava üzerinde çalıştığını ekledi. Başbakan son olarak, İsveç Gizli Servisi hakkında “Güvenliği artırıcı önlemler almak için nedenler olup olmadığını sürekli olarak değerlendiriyorlar ve gerekirse bunu yapmaya hazırlar” dedi.

İlk Araştırmalara Göre Terör Nedeni Yok

Saldırıya yönelik soruşturtmayı yürüten Savcı Adam Rullman, saldırıdan bir gün sonra ülkenin resmi haber ajansı TT’ye açıklamalarda bulundu. Şüpheli hakkında cinayete teşebbüsten soruşturma açıldığını aktaran Rullman, ilk araştırmalarında saldırının terörle ilgisi olmadığı bilgisini paylaştı. Dagens Nyheter gazetesi de saldırganın daha önce uyuşturucu kullanmak ve satmaktan sabıkası bulunduğunu ve polis tarafından bilinen biri olduğunu belirtti. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler