'ABD'

Birleşmiş Milletler, Minnesota’daki Camiye Düzenlenen İslamofobik Saldırıyı Kınadı

Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi, ABD'nin Minnesota eyaletindeki camiye düzenlenen İslamofobik saldırıyı kınadı.

Fotoğraf: Shutterstock / Jacob Boomsma

Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos, ABD’nin Minnesota eyaletinin Moorhead kentinde bir camiye düzenlenen İslamofobik saldırıyı güçlü şekilde kınadı. Moratinos, yaptığı yazılı açıklamada, bu korkunç saldırının Müslümanların kutsal ayı ramazanda meydana geldiğini belirterek, hiçbir toplumun bu tür toksik bir nefreti yaşamaması gerektiğini ifade etti. Moorhead kentindeki camiye düzenlenen İslamofobik saldırıyı güçlü şekilde kınayan Moratinos, dini inançları ve dini mekanları hedef alan ayrımcılık ve şiddet eylemlerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Moratinos, Minnesota’daki Müslüman toplumuyla dayanışma içinde olduğunu belirterek, huzurlu bir ramazan ayı temennisinde bulundu.

ABD’nin Minnesota Eyaletindeki Camiye İslamofobik Saldırı

ABD‘nin Minnesota eyaletine bağlı Moorhead şehrinde 25 Nisan 2021 tarihinde bir camiye İslamofobik saldırı düzenlenmişti. Yerel basında yer alan habere göre, Moorhead Fargo İslam Toplumu Merkezi’ne gece gelen bir kişi caminin camlarını kırarak etrafa zarar vermişti. Sprey boya ile cami duvar ve kapılarına İslam karşıtı yazılar yazan saldırgan, cami girişine gamalı haç çizmişti. Polisin yayımladığı güvenlik kamerası kayıtlarında saldırganın tanınmamak için kamuflaj ceket ve koyu bir kar maskesi kullandığı görülmüştü. Moorhead Belediye Başkanı Shelly Carlson, yaptığı açıklamada, ramazan ayında yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Moorhead’te nefrete yer yok. Müslüman toplumunun yanındayız.” ifadesini kullanmıştı. Öte yandan Minnesota Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), camiye yapılan saldırının nefret suçu kapsamında soruşturulması çağrısında bulunmuştu. Olayın Moorhead polis departmanı ve Fargo Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından incelendiği kaydedilmişti.

Zanlı Mağaza Çalışanı Tarafından Tespit Edildi

Polisin yayımladığı güvenlik kamerası kayıtlarında saldırganın tanınmamak için kamuflaj ceket ve koyu bir kar maskesi kullandığı görülmüştü. Tanınması zor halde olan zanlı, bir mağaza çalışanı tarafından tespit edildi. Giydiği ceketten dolayı bulunan 22 yaşındaki Benjamin E. Tutuklandığı açıklandı. Moorhead Polis Departmanı, yerel vatandaşların, medyanın ve toplumun bir bütün olarak bu suçun çözümüne gösterdiği ilgi ve merhameti takdir ettiğini bildirdi. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler