'Frankfurt'ta Polis Şiddeti'

Frankfurt’ta Psikolojik Sorunları Olan Adama Polis Şiddeti Kamerada

Almanya’nın Frankfurt şehrindeki polis müdahalesi sosyal medyanın gündeminde. Videoda yerde yatan bir adama polisin jop ve biber gazlı müdahalesi görülüyor. Sonradan ağır bir psikoz atağı geçirdiği tespit edilen adama yönelik müdahalenin çıkış noktası ise “Allahu Ekber” demesi.

16 Mayıs 2021 admin

Almanya’da sosyal medyada dolaşan bir video polis şiddeti ile ilgili soru işaretlerini beraberinde getirdi. 15 Mayıs Cumartesi akşam üzeri Mainzer Landstrasse’de gerçekleştiği belirtilen polis müdahalesi, çevredeki insanlar tarafından kayıt altına alındı. Videoda yerde yatan bir adamın polise ağır bir mukavemet göstermemesine rağmen memurlar tarafından jopla ve tekmelerle müdahaleye maruz kaldığı görülüyor. Aynı videolarda çevredeki başörtülü kadınların ise “O hasta!” gibi ifadelerle polis müdahalesini engellemeye çalıştığı anlaşılıyor.

“Allahu Ekber” Dedikten Sonra Kavga Çıktı

Frankfurt am Main Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında olayla ilgili bilgiler verdi. Açıklamaya göre polis, dün akşam Mainzer Landstrasse’de bir kavga nedeniyle acil yardım hattından olay mahalline çağrıldı. Olay yerine geldiklerinde cadde ortasına bırakılmış bir araba ve birbiriyle kavga eden üç erkekle karşılaşan polisler, o esnada yerde yatan ve çevresine saldıran 34 yaşındaki adamı göz altına almak istedi. Polisin açıklamasına göre olay şu şekilde cereyan etti: “Memurlar adamı gözaltına almak istediklerinde bu kişi çok güçlü bir şekilde karşı çıktı. Polise tekme ve yumrukların yanı sıra memurları yere düşürmek için onların çelik yeleklerinden çekti. Buna paralel olarak diğer iki adam da polise saldırdı.” Çevrede duran kişilerin de gözaltına tepki gösterdiği belirtilen açıklamada memurlara yönelik saldırıların olduğu kaydedildi.  

Yerde yatan şahsı gözaltına almak için biber gazı ve jop kullanıldığını belirten polis, adamın karakolda da sakinleşmediğini ifade etti. Ayrıca açıklamada 34 yaşındaki adamın bir haftadır ilaç etkisinde olduğu ve ağır psikoz hastası olduğu da yer aldı. Polisin açıklamasına göre söz konusu adamın, seyir hâlindeki aracın arka camından atlayarak “Allahu Ekber” dediği, diğer iki erkeğin de adama doğru koşarak ona tekme ve tokatlarla saldırdığı, bunun ardından kavga çıktığı belirtiliyor.

Açıklamada, gözaltına alındıktan sonra psikiyatri kliniğine gönderilen 34 yaşındaki adamın ve bir polis memurunun yaralandığı belirtildi. Ayrıca polis şiddetine maruz kalan kişiye yönelik “polise mukavemet ve fiili saldırı” nedeniyle cezai işlem başlatıldığı ifade edildi. (P)

 

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler