'Filistin'

İsrail Askerleri Batı Şeria’da Filistinlilere Ait Dükkânları Yıktı

İşgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait 6 dükkân "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle İsrail askerleri tarafından yıkıldı.

14 Haziran 2021 admin
@Shutterstock değişiklikler: Perspektif

İşgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait 6 dükkân “ruhsatsız” olduğu gerekçesiyle İsrail askerleri tarafından yıkıldı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri sabah saatlerinde Nablus ile Tulkerim’i birbirine bağlayan yolun üzerindeki Deyr Şeref bölgesine geldi.

Ruhsatsız Olduğu Gerekçesiyle 6 Dükkânı Yerle Bir Etti

İsrail makamlarının daha önce buradaki 6 ticari alanın “C” bölgesinde yer aldığı ve ruhsatsız olduğu gerekçesiyle işletme sahiplerine ihtarname gönderdiğini ifade eden görgü tanıkları, İsrail askerlerinin yıkım ekipleriyle aralarında terzi, oto yıkama ve tamircinin bulunduğu 6 dükkânı yerle bir ettiğini aktardı.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995’te imzalanan “İkinci Oslo Anlaşması” çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18’i kapsayan “A bölgesi”nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin’e, yüzde 21’lik “B bölgesi”nin idari yönetimi Filistin’e “güvenliği” İsrail’e devredilmiş, yüzde 61’ini oluşturan “C bölgesi”nin ise “idari yönetimi ve güvenliği” İsrail’e bırakılmıştı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler