'Türkiye Orman Yangınları'

Türkiye’de Devam Eden Orman Yangınlarıyla Mücadeleye AB’den Destek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Türkiye'deki yangınlarla mücadeleye destek için 3 yangın söndürme uçağı gönderileceğini bildirdi.

2 Ağustos 2021 admin
Orman Yangınları @AA

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Türkiye’nin AB Sivil Koruma Mekanizmasını harekete geçirdiği, acil karşılık olarak AB Komisyonunun, Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağının, İspanya’dan 2 Canadair uçağının gönderilmesi için harekete geçtiği belirtildi. Bu yangın söndürme uçaklarının “rescEU” adlı Avrupa sivil koruma varlıkları içinde yer aldığı kaydedilen açıklamada, AB Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi’nin Türk makamlarıyla düzenli temas içinde olduğu ifade edildi.

AB Komisyonunun kriz yönetiminden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, AB’nin bu zor zamanlarda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu belirterek, “Daha fazla yardım sağlamaya hazırız.” ifadesini kullandı.

Hırvatistan, Türkiye’ye Yangın Söndürme Uçağı Gönderecek

Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Başbakan Andrej Plenkovic’in Türkiye’ye benzeri görülmemiş orman yangınlarına ilişkin bir yangın söndürme uçağını gönderme kararını bildirmek üzere Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştüklerini belirtti.

Bu arada, Dışişleri Bakanlığından yaptığı bilgilendirmeye göre, Radman, görüşmede, Çavuşoğlu’na devam eden yangınlar nedeniyle Türkiye’ye gönderilmesi öngörülen yardımlar hakkında bilgi verdi.

Ukrayna Desteğe Devam Ediyor

Ukrayna’nın, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye’ye gönderdiği 2 uçağın dün 18 uçuş gerçekleştirerek, yangından etkilenen bölgelere 144 ton su boşalttığı bildirildi. Ukrayna Devlet Acil Servisinden yapılan açıklamada, operasyonun başlangıcından bu yana alevlerden etkilenen bölgelere 34 uçuşla 272 ton su boşaltıldığı kaydedildi. Açıklamada, Türkiye’ye gönderilen 2 AN-32 P tipi uçağın dün gerçekleştirdiği 18 uçuş kapsamında, Antalya bölgesinde yangından etkilenen bölgelere 144 ton su attığı belirtildi.

Ukrayna, 30 Temmuz’da orman yangınlarıyla mücadelesine destek için Türkiye’ye 2 AN-32 P tipi uçak ile özel destek ekibi göndermişti. Azerbaycan ve Katar ise Türkiye’de pek çok ilde çıkan yangınların söndürülmesi için devam eden çalışmalara arama ve kurtarma faaliyetlerinde görev almak üzere ekip ve ekipman göndererek destek veriyor. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler