'Fransa'

Eski AB Brexit Başmüzakerecisi Barnier, Cumhurbaşkanlığı İçin Aday Oldu

Fransız siyasetçi ve eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier, gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçiminde merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi'nin (LR) cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu açıkladı.

Fotoğraflar: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Le Figaro gazetesine konuşan eski milletvekili ve senatör Barnier, Fransızlara saygı duymak ve Fransa‘ya saygı duyulmasını sağlamak için cumhurbaşkanı olmak istediğini belirterek “Ülkemiz kötüye gidiyor. Uzlaşmak, bir araya gelmek ve harekete geçmek için bir değişim gerekiyor.” dedi.

Barnier, AB Brexit Başmüzakerecisi görevinin sona ermesinin ardından bir ekip kurmak ve kampanya hazırlamak için çalıştığını paylaşarak LR partisinin cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu duyurdu.

Fransa‘nın ve Avrupa’nın göç politikasının değişmesi gerektiğini ifade eden Barnier, göçün sınırlandırılması ve kontrol altına alınması gerektiğini dile getirdi. Barnier, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile son haftalarda birçok kez görüştüğünü ve onun fikirlerinin kendisi için önemli olduğunu aktardı.

LR Partisi’nin diğer cumhurbaşkanı aday adayları, Fransız siyasetinin bilinen isimleri milletvekili Eric Ciotti, Ile-de-France Bölgesi Başkanı Valerie Pecresse ile başkent Paris’in banliyölerinden La Garenne-Colombes Belediye Başkanı Phiippe Juvin oldu.

Seçim Nisan 2022’de

Fransa‘da gelecek yıl düzenlenecek cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu 10 Nisan’da yapılacak. Adaylardan herhangi biri ilk turda salt çoğunluğu sağlayamazsa en fazla oyu alan iki aday, 24 Nisan’da düzenlenecek ikinci turda yarışacak. Bu turu önde tamamlayan aday cumhurbaşkanı seçilecek.

Ülkede bugüne kadar cumhurbaşkanlığı seçiminde resmi olarak adaylığını açıklayan siyasetçiler aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN) lideri Marine Le Pen, aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon ile Fransa‘nın Hauts-de-France Bölgesi Başkanı ve eski Bakan Xavier Bertrand oldu.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise ikinci dönem için adaylığını henüz açıklamadı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler