'Almanya'

Almanya’da Cami Avlusundaki Yangında Kundaklama Şüphesi

Almanya'nın Chemnitz kentindeki Fatih Camisinin avlusunda çıkan yangın nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: DİTİB - Anadolu Ajansı | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Chemnitz kentindeki polisden yapılan açıklamada, gece 23.00 sıralarında Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camisinin avlusunda çıkan yangın nedeniyle kundaklama şüphesi dahil olmak üzere çok yönlü soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Cami derneği başkanı Enis Sezgi, polisin kendisini araması sonucunda yangından haberdar olduklarını söyledi. Sezgi, avludaki inşaat malzemesi dolu konteyner ile çöp bidonlarının yanması sonucu is ve koku oluştuğunu, itfaiyenin bina içinde ne kadar kapı varsa kırdığını, bu nedenle caminin ibadete kapatıldığını vurguladı.

Aşırı Sağcı Saldırı İddiası

Yangının nasıl çıktığı konusunda henüz net bir bilgilerinin olmadığını dile getiren Sezgi, caminin posta kutusuna zaman zaman İslam karşıtı ve domuz karikatürleri atılarak tehditler aldıklarına dikkati çekti.

Son yıllarda camilere yönelik artan saldırılar göz önüne alındığında olayın kasıtlı bir saldırı olma ihtimaline vurgu yapan Sezgi, “Camimizde yaşanan böylesine trajik bir olaydan camia olarak derin bir üzüntü duymaktayız. Camimiz 1994 yılından beri faaliyette olup Chemnitz kentinde huzurlu yaşama katkı sağlamaktadır. Yangına müdahale eden itfaiye ve polis ekiplerine camiamız adına teşekkür ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Sezgi, tüm şüphelere rağmen olayın kundaklama, normal yangın ya da aşırı sağcı bir saldırı olup olmadığının yapılan soruşturma sonrası belli olacağını sözlerine ekledi. (AA/P)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler