'Yemen'

Yemen’deki Sığınmacılar Açlıkla Karşı Karşıya

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Yemen'deki milyonlarca sığınmacının, gıda yardımındaki kesinti sebebiyle artan bir açlıkla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), sosyal medya hesabından Yemen’deki insani duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“Yemen’deki sığınmacı aileler, gıda yardımındaki kesinti nedeniyle artan bir açlık durumuyla karşı karşıya.” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, ülke içindeki sığınmacıların yarısından fazlası, yaklaşık 4 milyon kişinin, acil gıda ihtiyacı bulunan bölgelerde yaşadığı aktarıldı.

BM, ay başında, finansman yetersizliği nedeniyle Yemen’deki önemli insani yardım programlarının bir kısmının askıya alındığını, bir kısmının da küçültüldüğünü açıklamıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen, yaklaşık 7 yıldır İran destekli Husiler ile hükûmete bağlı güçler arasında çatışmalara sahne oluyor. Dünyadaki en büyük insani ve ekonomik krizlerden birinin yaşandığı ülkede nüfusun büyük çoğunluğu yardıma ihtiyaç duyuyor. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler