"Avrupa"

Bulgaristan Kovid-19 Kırmızı Listesini Güncelledi

Bulgaristan, Kovid-19 kırmızı listesine içlerinde Türkiye'nin de olduğu yeni ülkeler ekledi.

Hamzabeyli Sınır Kapısı. Fotoğraf: @Petia_is - Shutterstock. Değişiklikler: Perspektif.

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla ilgili yaptığı son düzenlemeyle aralarında Türkiye’nin de olduğu bazı ülkeleri kırmızı listeye dahil etti. Bulgaristan, Türkiye gibi kırmızı listeye alınan AB üyesi olmayan komşu ülkelerden gelecek yolculara giriş yasağı uygulanmaktan vazgeçti. Ülkeye girişlerde Kovid-19 testi, aşı ve hastalık durumu için gerekli sertifikalara bakılmaya devam edilecek.

Giriş Yasağı Uygulamasından Vazgeçildi

​​​​​​​Sağlık Bakanlığının internet sayfasında yayımlanan düzenlemeye göre, Türkiye’nin yanı sıra Avusturya, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Macaristan, Lüksemburg, İsrail, Kuveyt, Katar, Lübnan kırmızı listeye alındı. Kırmızı liste protokölleri kapsamında, transit geçişler hariç bu ülkelerden gelenler için Bulgaristan’a girişler durduralacağı açıklanmıştı.

Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 salgını ile ilgili “kırmızı listeye girdikleri gerekçesiyle” AB üyesi olmayan komşuları Türkiye, Kuzey Makedonya ve Sırbistan ile İsrail vatandaşlarına ülkeye giriş yasağı getirme girişiminden vazgeçti.

Sağlık Bakanlığının bir önceki kararında, 20 Ocak’tan itibaren transit geçişler hariç, kırmızı listede yer alan tüm ülkelerin vatandaşları için Bulgaristan‘a girişlerin durdurulacağı bildirilmişti. Bulgaristan‘da Kovid-19 salgınında günlük vakalar geçen hafta salgının başlangıcından bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı.

Bulgaristan Sınırından Geçiş Şartları

Bakanlık daha önceki kararını gözden geçirerek, kırmızı listedeki ülkelerin vatandaşları ve aile üyelerinin 20 Ocak’tan itibaren, geçerli Kovid-19 aşısı veya hastalığı geçirmiş olduklarını belgeleyen sertifikanın yanı sıra negatif PCR testi sonucunu da göstermek suretiyle ülkeye girebileceklerini bildirdi.

Öte yandan Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliğinden edinilen bilgiye göre, Türk vatandaşlarına Bulgaristan Sağlık Bakanlığının yapacağı açıklamaları takip etmeleri tavsiye edildi, yeni durum hakkında da ilgili makamlarla gerekli girişimler yapıldı. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler