'Hollanda'

PEGIDA’nın Ramazanda Planladığı Mangallı Eylemlerin İlki Yasaklandı

Hollanda'da İslam ve göçmen karşıtı, Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin, ramazanda iftar saatlerinde cami önlerinde mangallı eyleminin ilki yasaklandı.

Fotoğraf: Schiedam HDV Muradiye Camii Facebook sayfası, değişiklikler: Perspektif

Schiedam Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, PEGIDA’nın 5 Nisan’da Hollanda Diyanet Vakfına bağlı Muradiye Camisi önünde iftar saatlerinde yapmak istediği mangallı eyleme izin verilmediği bildirildi.

Açıklamada, belediye başkanının aldığı bu kararın, PEGIDA’nın alternatif olarak önerdiği kentteki diğer bir caminin önünde mangallı eylem yapma teklifi için de geçerli olduğu ifade edildi.

Eyleme izin verilmemesi gerekçesinin, asayiş ve trafik güvenliği olduğu kaydedilen açıklamada ayrıca, Belediye Başkanı’nın, ramazanda bir cami önünde mangalda veya mikrodalga fırında et pişirmeyi gereksiz yere provokatif bir eylem olarak gördüğü aktarıldı. Açıklamada, eylemin, diğer gösteriler gibi belediye binası önünde yapılabileceği bilgisi paylaşıldı.

PEGIDA hareketinden yapılan açıklamada, ülke genelinde 12 kentte ramazanda iftar saatlerinde cami önünde mangallı eylem yapılacağı, 5 eylem için belediyelere izin başvurusunun yapıldığı belirtilmişti.

Daha Önce de Denenmişti

PEGIDA, 2018’de ramazan ayında da benzer bir eylem yapma girişiminde bulunmuş, sosyal medya üzerinden Rotterdam, Utrecht, Gouda, Lahey ve Arnhem kentlerinde iftar saatinde cami önünde domuz etli mangal partisi eylemi yapacağını duyurmuştu. Rotterdam’ın Fas asıllı Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketinin iftar saatlerinde cami önlerinde yapmayı planladığı domuz etli mangal eylemine izin verirken, Utrecht, Gouda, Lahey ve Arnhem belediye başkanları ise izin vermemişti.

Ancak PEGIDA örgütü, eylemi gerçekleştireceklerini duyurdukları Hollanda Diyanet Vakfına (HDV) bağlı Laleli Camisi önünde toplanan yüzlerce kişinin yoğun tepkisi üzerine eylemlerini yapmaya gelmeyerek domuz etli mangal partisi eyleminden vazgeçmişti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler