'Kovid-19'

Biden: “Kovid-19 Sağlık Teknolojilerini Herkese Açık Hâle Getireceğiz”

ABD Başkanı Biden, devletin mülkiyetindeki Kovid-19 sağlık teknolojilerini DSÖ üzerinden dünya ile paylaşacaklarını duyurdu.

Fotoğraf: @ROMAN DZIUBALO - Shutterstock.

ABD Başkanı Joe Biden, Kovid-19 ile mücadeleye devam edilmesi vurgusu yaparak, salgının başından bu yana Kovid-19’a karşı geliştirdikleri teknolojileri Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) üzerinden tüm dünya ile paylaşacaklarını bildirdi.

Biden 2. Kovid-19 Zirvesi’nde Konuştu

Biden, ABD, Endonezya, Almanya ve Belize’nin ev sahipliği yaptığı ve çevrim içi düzenlenen 2. Kovid-19 Zirvesi’nde açılış konuşmasını yaptı.

2021 Eylül’de yapılan 1. Kovid-19 Zirvesi’nden bu yana alınan yoldan son derece memnuniyet duyduğunu belirten Biden, o tarihten bu yana 213 ülkeye 500 milyon Kovid-19 aşısı dağıttıklarını aktardı.

Biden, salgının henüz bitmediğinin ve hâlâ mücadele edilecek birçok şey olduğunun altını çizerek, “Bugün ABD’de çok trajik bir kilometre taşına ulaştık. 1 milyon kişi Kovid-19’dan öldü, ailelerin sofrasında 1 milyon sandalye boş kaldı. Bu kayıpların hiçbirinin yeri doldurulamaz.” dedi.

Küresel Sağlık Güvenliği Fonu Kurulacak

Hem Kovid-19’un yenilmesi hem de gelecekteki salgınların önlenmesi adına ABD’nin kendi üzerine düşeni yapacağını vurgulayan Biden, “ABD’nin kritik Kovid-19 sağlık teknolojilerini DSÖ Kovid-19 Teknoloji Erişim Havuzu üzerinden dünya ile paylaşacağını duyuruyorum. Birçok Kovid-19 aşısında kullanılan protein teknolojisi de dahil ABD hükûmetinin mülkiyetindeki sağlık teknolojilerini herkese açık hâle getireceğiz.” şeklinde konuştu.

ABD Başkanı, hızlı testler ve antiviral tedavilere erişimin kolaylaştırılması için de yeni bir pilot program oluşturacaklarını belirterek, “Dünya Bankası bünyesinde 450 milyon dolar tohum yatırımla bu yaz bir küresel sağlık güvenliği fonu kuracağız. Bu fonun kurulmasındaki öncü rolleri için Endonezya ve İtalya’ya teşekkür etmek isterim.” ifadelerini kullandı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler