'İsveç'te Seçimler'

İsveç Seçimleri Öncesinde Aşırı Sağda Artış

İsveç'te 11 Eylül'de yapılacak seçimlere bir aydan az süre kala göçmen karşıtlığıyla bilinen İsveç Demokratlar Partisi (SD) oyunu artırdı. 

12 Ağustos 2022 admin

İsveç’te Parlamento (Riksdag) Seçimleri yaklaşıyor. Novus şirketinin yaptığı ankete göre, aşırı sağcı parti İsveç Demokratlar PArtisi (SD), 11 Eylül’de yapılacak seçimlerde ikinci sıraya yükselmiş durumda. Ankete katılanlardan yüzde 18,6’sı oyunu SD’ye vereceğini belirtirken 2018 seçimlerde SD, oyların yüzde 17,6’sını almıştı.

Ankette hükümette bulunan Sosyal Demokrat Parti (S) yüzde 30’la birinci parti çıkarken ana muhalefetteki ılımlı Muhafazakar Parti (M) de yüzde 18,6 oy oranına gerileyerek SD ile eşit seviyeye geldi. Müslüman ve göçmen karşıtı söylemleriyle öne çıkan SD, İsveç’teki üçüncü en büyük siyasi parti idi.

Sosyal Demokratlarda Sağa Kayma

Aşırı sağcı partinin oylarını artırması, mevcut sosyal demokrat hükümetinin göçmen karşıtı politikalara yönelmesine neden oluyor. Sosyal Demokrat Başbakan Magdalena Andersson, sığınmacılara karşı daha sıkı politika işleyeceklerini, suç işleyen göçmenlerin oturma ve çalışma vizelerini iptal edeceklerini ve ülkelerine göndereceklerini açıkladı. Andersson, AB ülkeleri arasında en zor sığınmacı kabul kanunlarının İsveç’te yürürlüğe konulması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

İsveç Parlamentosu (Riksdag) Seçimleri dört yılda bir yapılıyor. En son 2018’de yapılan seçimler bu sene 11 Eylül 2022’de düzenlenecek.

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler