'Almanya'

Almanya’da Her Gün İki Sığınmacı Saldırıya Uğruyor

Almanya'da sığınmacılara yönelik saldırıların sayısında gerileme yaşandı. Ancak ülkede günde iki sığınmacı hâlâ saldırıya uğrarken, eylemler daha acımasız hâle geliyor.

Fotoğraf: Jazzmany / Shutterstock.com

Federal İçişleri Bakanlığı’nın Sol Parti’nin sorusuna verdiği yanıtta istatistiksel olarak Almanya’da günde ortalama iki sığınmacının saldırıya uğradığı belirtildi. 2022’nin ilk yarısında sığınmacılara yönelik ve ağırlıklı olarak aşırı sağcılar tarafından işlenen toplam 424 suç kayıtlara geçti. Bu, geçen yılın aynı dönemine ait kaydedilen 576 suç vakası ile karşılaştırıldığında söz konusu saldırılarda yaklaşık dörtte bir oranında gerileme olduğunu gösteriyor.

Kundaklama, Yaralama ve Silahlı Saldırı

Saldırıların sayısında geçen seneye göre bir gerileme görülse de Evangelischen Pressedienst haber ajansının verilerine göre çoğunluğu aşırı sağcılardan oluşan failler  bu yıl gerçekleştirdikleri saldırılarda daha fazla şiddet kullandı.

Mülteci yurtlarının dışında gerçekleşen saldırılarda üçü çocuk 86 kurban yaralandı. Bu geçen ylıın aynı dönemindeki saldırılarda gerçekleşen 62 yaralanma vakasına kıyasla açık bir artış ifade ediyor.

Vakaların neredeyse dörtte biri kundaklama, saldırı ve patlayıcı ve silah kullanımı gibi şiddet eylemlerini içeriyordu. Buna ek olarak, yılın ilk yarısında mültecilerin barınmasına yönelik 43 saldırı gerçekleşti – çoğu maddi hasar, grafiti ve propaganda. Ayrıca kaçış ve sığınma alanında yardım kuruluşlarına ve gönüllülere yönelik 12 saldırı düzenlendi.

“Irkçı Şiddet Günlük Yaşamın Bir Parçası”

İstatistiklere göre, mülteci yurdu dışında gerçekleşen saldırlar bağlamında Brandenburg ve Bavyera eyaletlerinin her birinde 60’dan fazla saldırı gerçekleşti.  Ülke çapında, bu suçların yaklaşık yüzde 50’sinin “yabancı ideoloji” veya “dinî ideoloji” motivasyonuyla işlendiği bildirildi.

Sol Parti milletvekili Clara Bünger, rakamlar hakkında “Bu, Almanya’da ırkçı şiddetin günlük yaşamın bir parçası olduğunu bir kez daha gösteriyor.” değerlendirmesini yaptı.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler