'Demografi'

Avrupalı Gençler Ailelerinin Yanından Ne Zaman Ayrılıyor?

Eurostat'ın açıkladığı 2021 verilerine göre; Avrupalı gençlerin ailelerinin yanından ayrılarak kendi evlerini kurma yaşı 26,5.

Fotoğraf: @Motortion Films - Shutterstock.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği ülkelerinde gençlerin ortalama kaç yaşında kendi evlerini kurduklarına ilişkin 2021 yılı verilerini yayımladı. Avrupalı gençler ortalama 26,5 yaşında ailelerinden ayrılarak kendi evlerine çıkıyor.

Buna göre, Avrupalı gençler ortalama 26,5 yaşında ailelerinin evlerinden ayrıldı. Kadınlar, erkelerden daha erken yuvadan ayrılarak ayrı ev kurdu. Avrupa’da kadınlar ortalama 25,5, erkeler ise ortalama 27,4 yaşında ailelerinden ayrı yaşamaya başladı.

Avrupalı Gençlerin Ülkelere Göre Aile Yanından Ayrılma Yaşı

İnfografik: Eurostat.

AB ülkeleri arasında gençlerin en erken yaşta evden ayrıldığı ülke İsveç oldu. İsveç’te gençler ortalama 19 yaşında ayrı eve yerleşti.

İsveç’i en yakın 21,2 yaş ile Finlandiya, 21,3 yaş ile Danimarka, 22,7 yaş ile Estonya, 23,3 yaş ile Hollanda, 23,6 yaş ile de Almanya ve Fransa izledi.

En ileri yaşta kendi evini kuranlar ise Portekiz’de belirlendi. Portekiz’de kendi evine çıkma yaşı 33,6 oldu. Gençlerin kendi evlerine çıkma yaşı Hırvatistan’da 33,3, Slovakya’da 30,9, Yunanistan’da 30,7, Bulgaristan’da 30,3, İtalya’da 29,9, Malta ve İspanya’da 29,8 olarak tespit edildi.

Eurostat’ın 2020 yılı verilerine göre, Türkiye’de gençler ortalama 27,8 yaşında ayrı ev kurarken, erkekler 29,8 yaşında, kadınlar 25,8 yaşında kendi evlerine çıkıyor. (AA)

bgucin

Galatasaray Üniversitesi’nde Sosyoloji programından mezun olan Burak Gücin, sonrasında Heidelberg Üniversitesi’nde Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Ağırlıklı olarak ideoloji, kültür ve göç üzerine çalışan Gücin, Perspektif redaksiyon ekibinin üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler