'Fransa'

Zemmour’un Ödediği Telif Cezası Göçmenlere Bağışlandı

Fransız siyasetçi Eric Zemmour seçim kampanyası için yayımladığı videoda izinsiz kullandığı görseller için 115 bin avro telif cezası ödedi. Davacıların bazıları aldıkları tazminatları, Zemmour'un Fransa'dan gitmesini istediği göçmenlere bağışladı.

© macri roland / Shutterstock.com

Fransa’da aşırı sağcı gazeteci, yazar ve siyasetçi Eric Zemmour’un, nisanda düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığını açıkladığı videoda çok sayıda görseli izinsiz kullandığı gerekçesiyle hakkında açılan “telif hakkı” davaları nedeniyle şu ana kadar 115 bin avro ödediği belirtildi.

L’Express haftalık dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, Zemmour, izinsiz görsellerini kullandığı davacılara şu ana kadar on binlerce avro telif ödemesi yaptı. Zemmour, henüz kampanya dönemindeyken, şikayetler üzerine Youtube’dan kaldırılan 10 dakikalık videosunda aralarında France 2, France 3, France Culture televizyon kanallarının da bulunduğu çok sayıda medya organı ve kişiye ait görselleri izinsiz kullanmakla suçlanıyor.

Ödediği Paralar Göçmenlere Bağışlandı

Zemmour’un davacılara ödediği miktar şu ana kadar 115 bin avroyu buldu. Davacıların her birine şimdiye kadar 15 bin ila 30 bin avro arasında ödeme yapan Zemmour, yargıda henüz karara bağlanmayan hakkındaki birçok dava nedeniyle de yüksek oranda para cezasına çarptırılabilir.

Davacıların bazıları aldıkları tazminatları, Eric Zemmour’un Fransa’dan gitmelerini istediği göçmenler ile yardım derneklerine bağışladı.

Zemmour, 30 Kasım 2020’de Youtube’da yayımladığı videoyla cumhurbaşkanı seçimi için adaylığını duyurmuştu. Le Monde gazetesi, Zemmour’un söz konusu videodaki 114 görseli izinsiz kullandığının belirlendiğini yazmıştı.

Youtube, 2 Aralık 2020’de söz konusu videonun, şiddet görüntüleri içerdiği gerekçesiyle 18 yaşından küçüklere erişimini engellemişti.

Zemmour’un Aldığı İlk Ceza Değil

Eric Zemmour daha önce de nefret söylemi nedeniyle birkaç kez para cezasına çarptırılmıştı. Eylül 2019’da bir televizyon programında Müslümanlara karşı nefreti körükleyen ifadeleri nedeniyle 3 bin avro para cezası almıştı.

Geçtiğimiz ocak ayında sonuçlanan bir başka davada ise, 18 yaşından küçük göçmenlere karşı nefreti körükleyen ifadeleri nedeniyle 10 bin avro para cezasına çarptırılmıştı. Paris Ceza Mahkemesinde görülen davada, 2020’de Cnews kanalındaki bir programda 18 yaşından küçük göçmenleri “hırsız”, “katil” ve “tecavüzcü” olarak nitelendiren Zemmour suçlu bulunmuştu.

Paris’te 1958’de Cezayir asıllı Yahudi bir ailede dünyaya gelen Zemmour, İslam ve göçmen karşıtı isim olarak öne çıkıyor. Nisan 2022’de cumhurbaşkanlığı seçiminde aşırı sağın desteklediği politikalarıyla öne çıkan Zemmour, ilk turda hezimete uğrayarak elenmişti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler