'Cami Saldırısı'

Bir Camiye Daha NSU 2.0 İmzalı Tehdit Mektubu Gönderildi

Almanya'nın Göttingen kentinde DİTİB'e bağlı bir camiye, gamalı haç çizilen ve ırkçı tehdit içeren bir mektup gönderildiği bildirildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Göttingen Camii yönetiminden yapılan açıklamada, 8 Kasım Salı günü gönderilen tehdit içerikli mektupla ilgili polise suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Mektupta, “Siz böyle devam edin, tekrar geleceğiz, daha kötü şeyler olacak.”  ifadeleri ve NSU 2.0 imzası yer alıyor.

Caminin sosyal medya hesabından da paylaşılan açıklamada, “Camimiz ve Göttingen’de yaşayan Müslümanlar olarak maalesef yine sağcı ırkçılar tarafından tehdit ve hakarete maruz kalmış durumundayız. Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce camimizin adresine gönderilen mektupta tehdit içeren cümle, hakaret ve Nazi simgesi bulunmaktadır. Yönetim kurulu olarak cemaatimizden sakin olmasını rica ediyoruz. Yetkili kişiler olarak cemaatimizin güven içerisinde camimize gelebilmeleri için tüm imkanları değerlendireceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

22 Eylül tarihinde de saldırıya uğrayan caminin dış cephesine gamalı haç işareti çizilmişti. DİTİB Göttingen Camii yönetim kurulu üyesi Ali Serkan Şahbaz olayla ilgili yaptığı açıklamada, bir önceki saldırının soruşturması devam ederken yeni bir saldırıya uğramalarından ötürü “Cami cemaatimiz ve Göttingen’de yaşayan Müslümanlar olarak tedirginiz.” dedi.

Camilere Gönderilen Tehdit Mektupları

Daha önce Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletindeki iki cami ve bir Protestan kilisesine de “NSU 2.0” imzalı tehdit mektupları gönderilmişti. Mektuplar, Bramsche’deki (Osnabrück bölgesi) Mevlana ve Barnstorf’taki (Diepholz bölgesi) Eyüp Sultan camiilerinin ve Osnabrück’teki bir Protestan Lütheryan kilisenin cemaatlerini hedef almıştı. LKA’nın açıkladığına göre; son tehdit mektubu ağustos ayında, diğerleri ise nisan ve haziran aylarında yollanmış.

Tehdit mektubunda “Siz Türklerin hepsini öldüreceğiz” ifadelerinin yanı sıra bir de gamalı haç sembolü bulunuyordu. LKA, Barnstorf’taki Mevlana Camii’nin hâlihazırda iki tehdit mektubu aldığını ve nisan ayında caminin camlarının kırıldığını doğrulamıştı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler