'Irkçı Saldırı'

Almanya’da Futbol Kulübü Taraftarları Müslüman Aileye Saldırdı

Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletindeki Merseburg kentinde HFC futbol kulübü taraftarları Müslüman bir aileye saldırdı. Yoldan geçenlerin müdahale etmesiyle saldırı engellenebildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletinde bulunan Merseburg şehrindeki Rosa-Luxemburg sokağında cumartesi akşamı HFC futbol kulübü taraftarları Müslüman bir aileye ırkçı hakaretlerde bulundu ve iki taraf arasında sözlü bir tartışma gerçekleşti.

Bebek arabalı olan ailenin saldırganlara sözlü karşılık vermesinin ardından yaşları 19 ile 33 arasında değişen 7 kişilik grup Müslüman aileye fiziksel olarak saldırdı. Merseburg tren istasyonunun otoparkında gerçekleşen olaya yoldan geçenler karıştı ve aileyi korumak için saldırganlara göz yaşartıcı sprey sıktı.

Saldırganlar Yaralandı

Yoldan geçenlerin müdahalesiyle saldırganların dördü yaralandı ve tedavi altına alındıkları polis tarafından açıkladı. Olayı soruşturan polis, ailenin durumunun iyi olduğunu ve tıbbi müdahale gerekmediğini bildirdi.

Sağcı, Irkçı ve Antisemit Şiddet Mağdurları İçin Danışma Merkezleri Birliği (VBRG e.V.) olayla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, saldırıya müdahale ederek aileye yardım eden kişilere gösterdikleri sivil cesaret için teşekkür etti.

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler