"GÜNDEM"

İngiltere | Önyargıları Yıkan Karşılaşma: “Buyrun, Ben Müslümanım”

Geçen sene yaklaşık 175.000 kişiye ulaşan "Buyrun, Ben Müslüman'ım" isimli sokak aksiyonu bu sene de Avrupa, Avustralya ve Kanada'da gerçekleştirilecek. Aksiyon bu sene açılışı İngiltere'de yaptı.

6 Nisan 2018 admin
Kanada, Avustralya ve Avrupa başta olmak üzere toplamda 12 ülkede toplumsal uzlaşıyı arttırmak amacıyla gerçekleştirilen “Buyrun, Ben Müslüman’ım” etkinliklerine bu yıl İngiltere de katıldı. Londra’daki Kings Cross meydanında bir stant açan İngiltereli genç Müslümanlar şehrin en işlek meydanlarından birinde yüzlerce insana “Buyrun, Ben Müslüman’ım” dedi.
İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) İngiltere Bölgesi tarafından 7 kişilik bir ekiple düzenlenen sokak aksiyonunda yaklaşık 800 kişiyle sohbet edildi. Etkinlikle ilgili Perspektif’e konuşan IGMG İngiltere Bölgesi Kurumsal İletişim Başkanı Mehmet Güngördü, programla İngiltere toplumunda Müslümanlara yönelik var olan ön yargıları kırmak ve Müslümanların içinde yaşadığı toplumla iletişim içinde olduğunu göstermek amacını taşıdıklarını belirtti. “Buyrun, Ben Müslüman’ım aksiyonuyla yaptığımız şey aslında karşılaşmaları ve bu karşılaşmaların zenginleştirici etkisini bir sokak aksiyonuyla sembolik bir şekilde göstermek.” diyen Güngördü şu ifadelerde bulundu: “İngiltere’deki Müslümanlar hâli hazırda zaten komşularıyla, iş arkadaşlarıyla, yani çoğunluk toplumuyla iç içeler. Bu aksiyonun en önemli getirisi, bu gerçeği yeniden vurgulamak. Bugün karşılaştığımız, sohbet ettiğimiz insanlardan aldığımız olumlu geri dönüşler de bunu gösteriyor. Diğer yandan bu aksiyon biz Müslümanlar açısından da güzel bir tecrübe. İslam’a yönelik ön yargılar karanlık bir hâl alırken birlikte yaşadığımız insanlarla sokakta, plansız bir iletişim kurmak, birçok kişinin İslam’la ilgili olumsuz algılara aslında hiç de kapılmadığını görmek, İslam’la ilgili sorusu olan insanlara hâl dilimizle, ‘Bakın, konuşmak, öğrenmek, fikir alışverişinde bulunmak işte bu kadar kolay’ demek bizim açımızdan çok güzel bir tecrübe.” Güngördü’ye göre bu aksiyonun en önemli amaçlarından bir tanesi köprüler kurmak ve var olan köprüleri bir sokak aksiyonuyla vurgulamak.

“Buyrun, Ben Müslüman’ım” Etkinliği Nedir?

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) tarafından 3 senedir düzenlenen sokak aksiyonu, her yıl nisan ayında Avrupa, Avustralya ve Kanada’da önceden belirlenen noktalarda Müslümanlarla gayrimüslimler arasında tabii bir iletişim atmosferinin kolayca kurulabileceğini göstermeyi amaçlıyor. Aksiyon 2017 yılında 12 ülkede, 200 noktada, yaklaşık 175.000 insana ulaştı. Ağırlıklı olarak gönüllü Müslüman gençler tarafından hayata geçirilen aksiyon bu sene açılışı İngiltere’de yaptı. 7 Nisan cumartesi günü diğer Avrupa ülkelerinde 200’den fazla noktada aksiyon devam ettirilecek. Aksiyonun Almanya’da Berlin, Hamburg, Bremen, Hannover, Köln gibi şehirlerde, Avusturya’da Viyana, Arlberg ve Linz’te, bunun dışında İsviçre, Hollanda, Belçika, Fransa, Danimarka, İsveç, Norveç, İtalya, Avustralya ve Kanada’da yapılması planlanıyor. Aksiyon kapsamında İslam ve Müslümanların dinî pratikleriyle ilgili broşürlerle güller dağıtılıp standa gelenlerle kısa sohbetler gerçekleştiriliyor.

 

 

 

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler