'Almanya'

7 Ekim Sonrası Almanya’da 1072 İslamofobik Saldırı Gerçekleşti

İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden yoğun askeri operasyonunun etkileri Almanya'da da hissediliyor. İsrail'in Gazze operasyonuna başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden beri Almanya'da Müslümanlara ve Yahudilere yönelik saldırılar iki katına çıktı.

©Matt Rakowski / Shutterstock.com

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik 7 aydır aralıksız devam eden yoğun askeri operasyonunun Almanya’daki etkileri ülkedeki siyasi motivasyonlu suçlara dair istatistiklere yansıyor. Son aylarda Müslüman karşıtı ve antisemitik saldırılarla ilgili kayda geçen vaka sayısı endişe veriyor. En güncel istatistiklere göre 7 Ekim’den beri ülkede Müslümanlara ve Yahudilere yönelik gerçekleştirilen saldırılar iki katına çıktı.

Almanya’da kayda geçen İslamofobik ve antisemitik suçların sayısında son aylarda oldukça ciddi bir artış kaydedildi. Alman hükûmetinin CDU milletvekili Christoph de Vries’in bir soru önergesine verdiği cevaba göre, ülkedeki İslamofobik suçların sayısı iki kattan fazla bir artış gösterdi. Hem Müslümanlara hem de Yahudilere yönelik saldırıların artışının nedeni olarak ise geçtiğimiz yıl 7 Ekim’de başlayan ve hâlâ devam eden Gazze Şeridi’ndeki savaş ve derinleşen insani krizin olduğu tahmin ediliyor.

7 Ekim Sonrası 1072 İslamofobik Saldırı

2023 yılında Almanya’da emniyet birimleri tarafından, ülke çapında Müslüman karşıtlığı motivasyonlu olduğundan şüphelenilen 1464 suç vakası kayıt altına alındı. Bu sayı bir önceki yıla göre önemli ölçüde bir artışa işaret ediyor. 2022 yılında Almanya’da kayıtlara geçen İslamofobik suçların sayısı 610 olarak açıklanmıştı.

2023 yılı için rapor edilen 1464 İslamofobik suç vakasının 935’inin 7 Ekim ile yıl sonu arasında gerçekleştirildiği kaydedildi. 2024’ün ilk çeyreğinde ise polis 137 İslamofobik suçu kayıt altına aldı. Dolayısıyla Almanya’da 7 Ekim 2023’ten bu yana Müslümanlara ve camilere yönelik toplam 1072 saldırı gerçekleştirildi.

Ülke genelinde 2023 yılında 5154 Yahudi karşıtı motivasyonla işlendiği tespit edilen suç vakası kayıtlara geçti. Bu sayı bir önceki yıl 2641 olarak açıklanmıştı. Verilere göre ayrıca bu yılın ilk üç ayında 765 antisemit suç vakası rapor edildi.

İstatistikler Son Sayıları İçermiyor

Antisemitik veya İslamofobik suçlarda yaralananların sayısına bakıldığında ise kayıtlı antisemitik suçların İslamofobik suçlardan çok daha fazla olduğu görülüyor. Bununla birlikte, geçen yıl her iki suç türünde yaralanan kişi sayısının benzer olduğu bildirildi.

İstatistiklere göre 2023 yılında antisemit suç vakalarında 56 kişi yaralandı. Bu yılın ilk çeyreğinde ise yaralanan kişi sayısı yedi olarak tespit edildi. Almanya’da geçen yıl İslamofobik suçlarda 53 kişi yaralanırken, bu yılın ilk üç ayında polis verilerine göre dokuz yaralanma vakası kaydedildi.

Alman hükûmeti CDU’lu de Vries’in soru önergesine verdiği cevapta, 2023 yılı ve içinde bulunduğumuz yıl için siyasi saikli suçlara ilişkin polis istatistiklerinin henüz nihai sayıları içermediğini, saldırılara dair yapılan gecikmeli bildiriler veya yeni bulgular nedeniyle bu rakamlarda değişikliklerin olabileceğine dikkat çekti.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler