'İslamofobi'

Almanya’da 6 Ayda 23 Cami Saldırısı

Almanya’da 2015 yılının ilk yarısında cami ve diğer İslami kurumlara toplamda 23 siyasi motifli saldırı gerçekleşti. Aynı dönem içerisinde Almanya’nın sözde İslamlaşmasına karşı aşırı sağcılar tarafından 64 protesto gösterisi düzenlendi.

Federal hükûmetin Sol Fraksiyonun sunduğu soru önergesine verdiği cevaba göre Almanya’da 2015 yılının ilk yarısında cami ve diğer İslami kurumlara toplamda 23 siyasi motifli saldırı gerçekleşti. Aynı dönem içerisinde Almanya’nın sözde İslamlaşmasına karşı aşırı sağcılar tarafından 64 protesto gösterisi düzenlendiği de belirtildi.

İslami kurum ve ibadet yerlerine yapılan saldırılar Almanya’da “siyasi motifle işlenen suçlar” başlığında ele alınırken Müslüman cemaatler uzun yıllardır polis istatistiklerinde bu suçların “İslam düşmanlığı” alt kategorisi ile listelenmesi talebinde bulunuyorlar. Müslüman karşıtlığı saikiyle işlenen suçlar resmî olarak ayrı bir başlıkta kayıt altına alınmadığı için bu suçlarla etkin mücadele yöntemleri de oluşturulamıyor.

2014 yılının sonunda Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisi, Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen ve “yabancı düşmanlığı” olarak kayıt altına alınan suçları İslam düşmanlığı saikiyle işlenen suçlar kategorisinde listeleyeceğini açıklamış, federal hükûmetin de benzer bir düzenlemeyi hayata geçirmesi talebinde bulunmuştu.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler