'Almanya'da Aşırı Sağ'

AfD: “İslam Anayasaya Aykırı”

Aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisinin (AfD) Başkan Yardımcısı Alexander Gauland ise İslam’ın devleti ele geçirme refleksinin olduğunu ve bu yüzden Almanya için bir tehlike arz ettiğini iddia etti.

Aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif Partisinin (AfD) programından İslam düşmanlığı çıktı. AfD Başkan Yardımcısı Beatrix von Storch İslam’ın Alman Anayasasına aykırı siyasi bir ideoloji olduğunu savunarak İslam’ın Almanya’da yeri olmadığını belirtirken, benzer bir açıklama yapan diğer Başkan Yardımcısı Alexander Gauland ise İslam’ın devleti ele geçirme refleksinin olduğunu ve bu yüzden Almanya için bir tehlike arz ettiğini iddia etti.

Buna göre minare, ezan sesi ve peçe gibi kamuda İslam’a ait sembollerin yasaklanması ve sünnetin doktor raporuna tabi tutulması gibi uygulamaların da parti programları dâhilinde olduğunu belirten AfD’li yetkililerinin açıklamalarına karşı Müslüman STK’lar, hükûmet yetkilileri ve pek çok siyasi AfD’yi anayasanın din ve vicdan özgürlüğü ilkeleri ile çelişmekle suçlarken, mültecilere yönelik tırmanan şiddette AfD’nin sorumluluğuna işaret ettiler.

Fotoğraf: ©flickr.com/Metropolico.org

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler