"Almanya"

Almanya’da Mülteci Merkezlerine Saldırılar Sürüyor

Almanya'da 2015’te başlayan mülteci merkezlere yönelik saldırılar bu sene de devam ediyor.  

Saldırılar Sürüyor

Alman Deutsche Welle gazetesinin haberine göre Almanya’da mültecilerin yaşadığı merkezlere yapılan saldırılarda büyük artış yaşandı. Hemen hemen her gün çeşitli saldırıların yaşandığı merkezlerde iltica başvurusunu yapmış kişiler barınıyor.

Federal Kriminal Polis Ajansı (BKA)’dan Alman basının edindiği bilgilere göre 2017’nin ilk dokuz ayında mültecilerin bulunduğu yerlere 211 saldırı düzenlendi. Ayrıca 23 Ekim’e kadar 15 olay daha rapor edildi. Bu rakamın geçen senenin aynı döneminde 900 civarında olduğu düşünüldüğünde bir azalma göze çarpsa da saldırılar hala endişe verici boyutta.

 

“Başarabiliriz!”

Hıristiyan Demokratların lideri ve Şansölye Angela Merkel’in “Wir schaffen das!” (Tr: Başarabiliriz) sloganıyla özdeşleşen açık kapı politikasıyla Almanya 2015’te bir milyonu aşkın göçmeni kabul etmişti. Aynı sene başlayan mülke zarar verme, kundaklama ve bombalama eylemleri sene sonunda bini aşmıştı. Federal Ajans (BKA) açıklamasına göre yılın her çeyreğinde ortalama 70 saldırı gerçekleşirken bunların bir kısmında mülteciler yaralanıyor.

 

Göçmen Karşıtlığı Siyaseti de Etkiliyor

Göçmen karşıtı söylemleriyle dikkat çeken Almanya için Alternatif (Alm: Alternatif für Deutschland) partisinin dikkat çeken yükselişinin ülkedeki yabancı düşmanlığının artışıyla doğrudan bağlantılı olduğuna dair yorumlar öne çıkıyor. Son olarak Angela Merkel’in Hristiyan Demokratlar Birliği (CDU) ile Bavyera’daki kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) arasında 8 Ekim 2017 tarihinde Berlin’de gerçekleşen buluşmada mülteciler için bir üst sınır belirlenmiş ve yılda en fazla 200 bin kişinin kabul edileceğine dair bir açıklama yapılmıştı.

 

Her şeye rağmen Almanya, Avrupa Birliği’nde en çok göçmen kabul eden üye olarak öne çıkıyor. Ülke, 2016’da 280 bine yakın göçmen kabul etmişti.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler