"Birleşik Krallık"

Koruyucu Aile Babanın Çocuklarına İslam’ı Anlatmasını Engelliyor

Birleşik Krallık'ta üç çocuğu koruyucu aileye verilen Müslüman babaya çocuklarıyla “İslam hakkında konuşma” kısıtlaması getirildi.

Birleşik Krallık’ta çocukları koruyucu aileye verilen Müslüman bir babanın iddiasına göre Hristiyan koruyucu aile babadan, çocuklarıyla görüşmesi sırasında İslam’dan bahsetmemesini istedi. Yaşadığı evle Manchester Aile Mahkemesi arasında adeta mekik dokuyan baba, 13 kez gittiği mahkemeden sonunda çocuklarına “İslam hakkında bazı bilgiler verebilme” hakkını kazanabildi. İlk seferde mahkeme babanın kendi çocuklarıyla İslam’a dair konuşmasını yasaklamasına rağmen 53 yaşındaki Müslüman babanın ısrarı sonuç getirdi. Ancak mahkeme bu kez de babanın İslam’a dair verdiği bilgilerin “baskıcı bir şekilde” verilmemesine hükmetti.

Babanın Çocuklarla Görüşmesi Engelleniyor

Geçtiğimiz hafta yayımlanan İngiliz Manchester Evening News sitesinin haberine göre, ikisi erkek biri kız üç çocuğun velayetleri için anne ve baba bir süredir kavga halindeydi. Çiftin 2011’de boşanmasının ardından, mahkeme çocukların velayetini anneye vermişti. Ancak annenin uyuşturucu ve alkol bağımlılığı sebebiyle yaşamını yitirmesiyle baba çocukların velayeti için tekrar başvuruda bulundu. Buna rağmen 6 sene önce, bugün yaşları 16’nın altında olan üç çocuk da kalıcı olarak Hristiyan bir koruyucu aileye verildi.  Babanın çocuklarla belli aralıklarla görüşme hakkı bulunsa da baba 6 yılda çocuklarını yalnızca iki kez görebildi. 

2011’den bu yana Hıristiyan koruyucu aileleriyle kiliseye ve dini eğitime devam eden çocukları görmek isteyen babaya 2015’de “İslam hakkında konuşmayacağı”na dair bir belge imzalatıldı. Mahkemenin bu yönde karar almasında annenin ölmeden önce “çocukların Hıristiyan olduğu”na dair görüş bildirmesinin de etkili olduğu belirtiliyor. Annenin ölümünün ardından çocukların babayı görmek istemediği de İngiliz basınında çıkan haberlerde yer alıyor.

 

68.300 çocuğun aile korumasından yoksun olduğu İngiltere’de Mart 2017 itibariyle 44.625 aile koruyucu aile olarak çocukların bakımını üstlenmiş durumda.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler