"GÜNDEM"

Aşırı Sağcı Avusturya Kabinesine Karşı Boykot Çağrısı

Bir grup Avrupalı siyasetçi ve aktivist, sağ-aşırı sağ koalisyonuyla kurulan yeni Avusturya hükümetine boykot çağrısı yaptı.

1 Ocak 2018 admin

Aralarında birçok eski siyasetçi ve aktivistlerin de bulunduğu bir grup, Avrupa Birliği’ni, Avusturya’nın yaklaşan AB Konseyi başkanlığına ve aşırı sağcı bakanlarına karşı boykot çağrısında bulundu.

Eski İspanyol Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, eski Fransız Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, eski Kanada Başbakanı Kim Campbell, Nazi avcıları olarak da bilinen Serge ve Beate Klarsfeld çifti ve Nobel Barış Ödülü sahibi ve eski Doğu Timor Başkanı Jose Ramos-Horta’nın da aralarında bulunduğu birçok siyasetçi ve aktivist, Avusturya’da Halk Partisi’nin aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi (FPÖ) ile oluşturduğu koalisyon hükümetine karşı harekete geçirmek için Fransa’da bir gazetede açık mektup yayınladı.

Avusturya’da kurulan yeni hükümete “Nazizm’in varisleri” olarak atıfta bulunulan ve hükümetin “ölümcül nefret ideolojisi”ni savunduğunun belirtildiği mektupta, Avrupalı liderlerin konu ile ile ilgili sessizlik ve kayıtsızlığı eleştirilerek, Avusturya hükümetine karşı boykot çağrısı yapıldı.

FPÖ Genel Sekreteri Harald Vilimsky ise Cuma günkü açıklamasında, bu sözde boykotun, “emekli eski sol politikacıların, yeni Avusturya hükümetine zarar verme çabası” olarak yorumlayarak mevcut politikacıların bu çağrılara önem vermeyeceğini savundu. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler