"GÜNDEM"

Lüksemburg’da İslamofobi Gözlem Merkezi Kuruldu

2018 yılında Lüksemburg’ta İslam düşmanı tutumlar hakkında bir gözlem merkezi kurulacak. Bu sayede İslam düşmanlığı hakkında objektif bir bilgi havuzunun oluşturulması hedefleniyor.

10 Ocak 2018 admin

Lüksemburg’ta 2018 yılında İslamofobi’nin incelenmesi ile ilgili yeni bir merkez faaliyete geçecek. Düdelingen şehrindeki Araştırma, Eğitim ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü (IREDI) sosyal bilimciler ve hukukçulardan oluşan dört kişilik bir grupla ülkedeki İslam düşmanlığını araştıracak. Enstitünün açıklamalarına göre merkez, Lüksemburg’ta kişi ve kurumların sahip olduğu ya da kendilerine atfedilen İslami kimlikleri nedeniyle maruz kaldıkları saldırı ve ayrımcılıkla ilgili bilgi toplayacak.

Gözlem ve Analiz Merkezi’nin sözcüsü, İslamofobik vakaları ele alıp İslam düşmanlığının söz konusu olup olmadığını tespit etmek istediklerini ve akabinde Lüksemburg’daki durum ile ilgili rapor hazırlanacağını ifade etti. Oluşturulan rapor diğer Avrupa Birliği üyeleri ile kıyaslanacak.

İslamofobi gözlem merkezine ev sahipliği yapacak olan enstitünün Lüksemburg’ta hiçbir devlet dairesi veya kurumuyla bağlantısı yok. Kurum, ayrımcılık soruları ile ilgilenen  “Eşit Muamele Merkezi” (CET) ile ortaklaşa çalışıyor. Yeni kurulan merkezle  tarafsız ve somut gerçeklere dayanan analizlerle Lüksemburg’daki İslam düşmanlığının boyutu ve hangi seviyede ne tür saldırıların gerçekleştiği ortaya çıkarılacak. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler