"İSLAMOFOBİ GÖZLEMEVİ"

İtalyan Sağcı Lider: “Müslüman Göçmenler Durdurulmalı”

AB karşıtlığı ve İslam düşmanlığı ile bilinen Kuzey Ligi (LN) lideri Matteo Salvini çoğunluğu Afrika kökenli Müslüman göçmenlerin İtalya’ya girişlerinin durdurulmaması hâlinde ülkenin tehdit altında olacağını iddia etti.

17 Ocak 2018 admin

İtalya’da zengin kuzey bölgelerde etkin olan Kuzey Ligi (LN) lideri Matteo Salvini, 15 Ocak pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında ülkesinin “İslam tehdidi” altında olduğunu savundu. Aşırı sağcı lider, göçmen akınının durdurulamaması hâlinde İtalya’nın risk altında olacağını ifade etti.

Avrupa Birliği karşıtı tutumuyla bilinen Kuzey Ligi lideri Matteo Salvini, eski Başbakan Silvio Berlusconi’nin “göçmen istilasını durdurma sözü” verdiği gün “riskin çok daha büyük olduğu” iddiasıyla bir basın açıklaması yayımladı. Çoğunluğunu Afrikalı göçmenlerin oluşturduğu “akınlarda” İtalyan kültürü ve toplumunun İslamlaşma tehlikesi altında olduğunu savunan Salvini, ne Berlusconi’nin ne de diğer politikacıların bu tehditle başa çıkabilecek cesarete sahip olmadığını, çözümün ancak “sert tedbirler”den geçtiğini belirtti.

Kuzey Ligi lideri daha önce, göçmen akını sebebiyle “Avrupalı beyaz ırkın kaybolmak üzere olduğu” iddiasıyla gündeme oturmuş, ırkçılık eleştirilerine maruz kalmıştı. Benzer şekilde partinin milletvekili adaylarından Attilio Fontana da, “Beyaz ırkımızın geleceği konusunda bir karar vermemiz gerekiyor” diyerek İtalya’nın Afrikalı ve Müslüman göçmenlere kapıları kapatması gerektiğini aktarmıştı.

Salvini, pazartesi günü yaptığı açıklamada ırkçılık yaptığı eleştirilerine de değinerek, “Deri renginin konuyla ilgisi yok ama risk bir gerçek. İslamlaşma, yüzyıllarca süren bir tarihin tükenmesi anlamına geliyor ve bu hafife alınmamalı.” ifadelerini kullandı.

İtalya’da 4 Mart’ta yapılacak genel seçimler öncesi partiler kararsız seçmenlerin desteğini alabilmek için sert çıkışlarda bulunuyor. 1991’de kurulan Kuzey Ligi, AB karşıtlığı, İslam karşıtlığı, kuzey bölgelerinin ayrılığı gibi konulardaki tutumuyla tanınıyor. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler