"GÜNDEM"

Yunanistan: Irkçı Gruptan Müslümanları Öldürme Çağrısı

Yunanistan’da göç karşıtı aşırı sağcıların şiddet olayları artarken Neonazi “Spartalılar” grubu, Müslümanları ve göç yanlısı grupları ölümle tehdit etti.

26 Ocak 2018 admin

Yunanistan’da göç karşıtı aşırı sağcıların şiddet olaylarındaki artış tartışılırken, Neonazi “Spartalılar” grubu, ülkedeki Müslümanları ve göç yanlısı grupları ölümle tehdit etti.

 

3 Kasım 2017’de Afgan bir ailenin evine düzenlenen saldırının arkasında olduğu düşünülen Spartalılar grubu, Yunanistan Müslümanları Vakfı’nı arayarak ölüm tehdidinde bulundu. Vakıf temsilcisi Anna Stamou’ya göre vakfı arayan şahıslar kendilerini “Biz göçmenleri ve özellikle Müslümanları yakan, öldüren ve hedef alan grubuz.” diyerek tanıttı. Stamou, basına  verdiği mülakatta bu tehdidin aynı gün içerisinde kendileri haricinde göç yanlısı derneklere de yapıldığını belirtti.

 

Yunanistan’ın Baş Edemediği Sorun: Yükselen Nefret Suçları

Sparta grubunun ölüm tehditleriyle gündeme gelen aşırı sağ kaynaklı nefret suçları Yunanistan’ı uzun süredir meşgul ediyor. 2010’lu yıllardan itibaren yükselişe geçen nefret suçlarının bir türlü düşürülememesi ülkeye yönelik önemli bir eleştiri konusu. Avrupa Göç Krizi ile birlikte artan göçmen nüfus, aşırı sağcı grupların eylemlerini daha da sertleştirmesine gerekçe oluyor.

 

Altın Şafak, Spartalılar, Sıradaki?

Yunanistan’da aşırı sağ saldırıları üstlenen örgüt sayısında artış dikkat çekiyor. Altın Şafak hareketinin meclise girmesiyle birlikte, aşırı sağ örgütlerin motivasyon kaynaklarının yükseldiği düşünülüyor. Spartalılar grubunun da sahneye çıkmasıyla Neonazi grupların bu doğrultuda etkinlik ve görünürlülüklerini arttırdıkları düşünülüyor. (dd)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler