"GÜNDEM"

Hollanda’da Saldırıya Uğrayan Camiye DENK Partisi’nden Ziyaret

Türkiye’nin Afrin operasyonlarına misillime olarak düzenlenen cami saldırıları Almanya’dan sonra Hollanda’ya sıçradı. DENK Partisi lideri Tunahan Kuzu, Rotterdam şehrinde saldırıya uğrayan camiyi ziyaret etti.

30 Ocak 2018 admin

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde DENK Partisi, 22 Ocak’ta saldırıya uğrayan Geylani Hizmet Vakfına bağlı camiyi ziyaret etti.

Denk Partisi lideri Tunahan Kuzu ve ekibi, 28 Ocak’ta, terör örgütü PYD/PKK yandaşları tarafından saldırıya uğrayan camiye geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Kuzu, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Bu gibi provokasyonlara ve oyunlara gelmememiz gerekiyor. Biz Denk Partisi olarak bu oyunu bozmak için elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz ve yapacağız.” dedi.  

Cemaate hitap eden Kuzu, “Son yıllarda sürekli terör saldırılarından bahsediliyor. Hollanda’da yapılan bu tür saldırılara baktığımız zaman camilere yapılan saldırılar ön plana çıkıyor. Hollanda’da 400 civarında cami var. Bunun 300’üne geçtiğimiz 10 yılda farklı farklı saldırılar yapıldı. Ülkedeki sinagogların korunması için haklı olarak hükümet bir buçuk milyon avro bütçe tahsis etti. Biz aynı bunun gibi camilerin de korunmasına yönelik gerekli önlemlerin alınması için bütçe önergesi verdik. Ama maalesef bir küçük parti hariç diğer partilerin hepsi bu önergeyi reddetti.” diye konuştu.

Ne Olmuştu?

Terör örgütü PYD/PKK yandaşları 23 Ocak sabaha karşı Rotterdam kentinde Geylani Hizmet Vakfı’na bağlı caminin duvarlarına “Afrin”, “Apo”, “Gençlik PKK” gibi yazılar yazmıştı.

Almanya’da da Saldırılar Sürüyor

Türkiye’nin Afrin’e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nın fiilî başlangıcını teşkil eden 20 Ocak 2018 tarihinden bu yana Almanya’da camilere karşı saldırılarda artış gözlemleniyor. Sırasıyla Minden, Kassel, Leipzig ve Frankfurt’ta gerçekleştirilen saldırıların son halkası Stade oldu. İlk olarak Zeytin Dalı Operasyonu’nun henüz kamuoyunda konuşulmaya başlanmasıyla beraber 17 Ocak’ta Bad Essen şehrinde bir camiye saldırı gerçekleşmişti. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler