"GÜNDEM"

Hollanda’da Saldırganlar Bu Kez Azerbaycan Derneği’ni Hedef Aldı

Türkiye’nin Afrin Operasyonu’na misilleme olarak gerçekleştirilen saldırıların son hedefi bir dernek oldu. Terör örgütü sempatizanları, Hollanda’nın Lahey kentindeki Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneğine saldırı düzenlendi.

30 Ocak 2018 admin

Saldırının 26 Ocak’ta, yüzleri maskeli dört kişi tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Saldırıda, derneğin ön ve yan cephesindeki camlar zarar gördü.

 

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın yaptığı açıklamada olayı kınadı. Aynı sokaktaki bir kahvehanede bulunanların olayı fark ettiğini dile getiren Aşkın, “Gece saat 02.30 sıralarında kahvehanedeki kişilerin dışarıdan gelen sesler üzerine olay yerine koşmalarının ardından saldırganlar kaçmışlar. Hem bizim hem de komşu lokantanın güvenlik kamerasından da dört kişinin taşlarla camları kırmaya çalıştığını gördük.” diye konuştu.

Bu tür olayların kendilerini yıldıramayacağını ifade eden Aşkın, “Bu saldırıya kim yaptıysa, Hollanda’daki Türk halkının huzurunu bozamayacaklar. Biz hizmetlerimizi aynı şekilde yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Polise şikayette bulunduklarını dile getiren Aşkın, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını, en kısa zamanda faillerin bulunacağına inandığını söyledi.

 

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinde PYD/PKK yandaşlarınca son bir haftada basına yansıdığı kadarıyla 6 camiye saldırı düzenlendi. (AA, P)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler