"GÜNDEM"

Afrin Operasyonu’ndan Sonra Almanya’da Bir Camiye Daha Saldırı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Aachen kentinde, PYD/PKK yandaşları sabah namazı esnasında bir camiye saldırı düzenledi.

31 Ocak 2018 admin

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Aachen Camisi’nin kapısının camları kırıldı, tabelası sökülmeye çalışıldı ve kağıda yazılan notlar caminin camlarına yapıştırıldı.

IGMG Köln Bölge Başkanı Selahattin Demirci, yaptığı açıklamada saldırıdan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, kutsal mekanlara düzenlenen bu tür terör saldırılarını kınadı.

Demirci, “Bu saldırıların artık Müslümanların Almanya’da can güvenliğinin kalmadığını gösteriyor. Bu olayın sabah namazı esnasında olması daha da korkutucu. Allah korusun cemaatimize herhangi bir zarar gelmemesi tek tesellimiz. Ülkedeki güvenlik güçlerine Müslümanların can güvenliğini sağlamaları konusunda çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

Demirci, olay sonrası çağrılan polisin tutanak tutup gittiğini, olayın sorumlularının ise bir an önce bulunmasını istediklerini kaydetti.

 

Ne Olmuştu?

Türkiye’nin Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı Operasyonu”nun fiilen başlamasının ardından başta Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerinde camilere, konsolosluklara ve okullara PYD/PKK yandaşları tarafından saldırılar düzenlendi.  Almanya’da 21 Ocak’ta Kassel ve Leipzig‘te, 22 Ocak’ta Minden‘de, 24 Ocak’ta Frankfurt‘ta, 25 Ocak’ta Hannover‘de camiler saldırganların hedefi oldu.  (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler