"GÜNDEM"

Aşırı Sağ Partiye Finansman Kesme Talebi

Alman eyaletleri devlet tarafından aşırı sağcı parti NPD’ye yapılan parti finansmanının kesilmesini talep ediyor.

31 Ocak 2018 admin

ALMANYA | 2 Şubat Cuma günü tüm eyaletlerin onayıyla Saarland Eyaleti tarafından Federal Konseye aşırı sağcı NPD’ye devlet finansmanının kesilmesi için bir dilekçe sunulacak. Saarland Eyalet Başbakanı Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU) salı günü Saarbrücken’de yaptığı açıklamada, “Federal Anayasa Mahkemesinden konuyla ilgili süreci başlatmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

NPD’nin yasaklanma süreciyle birlikte, Anayasa Mahkemesi partiye yapılan devlet finansmanının kademeli yaptırımlarla sınırlandırmasına imkân tanıyor. “Eyaletler olarak bize tanınan hukuki imkânlardan istifade edeceğimize dair açık bir sinyal göndermek istiyoruz” şeklinde konuşan Kramp-Karrenbauer, NPD’nin şu anda yaklaşık bir milyon avro devlet finansmanı aldığını belirtti: “NPD için devletin kasasından çıkan bir milyon avro, devlet için bir milyon avro fazladan harcama demek.”

Online haber sitesi Merkur’de ocak ayının başında yayımlanan haberde NPD’nin devlete büyük miktarda borcu olduğu belirtiliyor. Aynı konuyu sayfalarına taşıyan haftalık haber dergisi Focus da 2017 federal seçimlerinden kötü sonuçla çıkan NPD’nin devlete geri ödeme yapmak zorunda kalabileceği ve böylece finansal bir kriz yaşayabileceği vurgusu yapmıştı. Focus’ta yayımlanan habere göre NPD seçim sonrası finansman hakkının %0,4’ünü kaybetti. Devlet finansmanın kesilmesi, partinin ayakta kalmada büyük sıkıntı yaşayacağı anlamına geliyor.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler