"GÜNDEM"

“Zeytin Dalı”na Misilleme: Fransa’da Özel Okula Saldırı

Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu sonrası, terör yandaşlarının Avrupa’da Müslüman dernek ve camilerine saldırıları devam ediyor. Saldırıların son kurbanı Fransa’nın Latresne şehrindeki CIMG mülkiyetindeki okul oldu.

30 Ocak 2018 admin

Fransa’nın Latresne şehrinde terör örgütü PYD/PKK yandaşları, Türkiye’nin Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı” Operasyonu’na misilleme olarak CIMG’ye (Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu) bağlı caminin bitişiğindeki özel okula saldırıda bulundu.

 

Caminin bitişiğinde, şubenin mülkiyetinde olan bir özel okulun girişine ve ön cephesine “PKK Afrin” “Serok Apo”, “YPG YPJ” ifadelerinin yanı sıra “Geri Geleceğiz” gibi tehdit cümleleri de yazıldı.

 

PYD/PKK yandaşları tarafından yapılan saldırı sonrası destek mesajlarının geldiği CIMG şubesi, faillerin bulunması için savcılığa şikayette bulundu.

 

Konuya ilişkin Perspektif’e konuşan CIMG Bordeaux Şube Başkanı Emre Durmuş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Saldırıya uğrayan CIMG Bordeaux şubemizin mülkiyetine ait olan camimizin bitişiğindeki özel okul. Okulun girişine ve ön cephesine boyalarla belli sloganlar yazılmış.”

 

“Facebook’tan Organize Olmuşlar”

Faillerin bulunması için olayın takipçisi olacaklarını belirten Durmuş, konuya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Saldırganların Facebook’ta kapalı bir grup üzerinden organize oldukları belirten Durmuş, ilgili paylaşımların ekran görüntülerinin suç duyurusunda yer alacağını da sözlerine ekledi.

 

Saldırıların Ardı Arkası Kesilmiyor

Türkiye’nin Afrin’e yönelik yürüttüğü “Zeytin Dalı” Harekatı’nın başladığı 20 Ocak’tan bu yana Fransa’nın yanı sıra Almanya, Avusturya ve Hollanda’da cami, dernek ve konsolosluklara art arda saldırılar düzenleniyor. PYD/PKK yandaşları tarafından organize edilen saldırılarda farklı ülkelerden şimdiye kadar 15 bina hedef alındı.

 

“Provokasyonlara Karşı Tedbirli Olunmalı”

Geçtiğimiz Salı günü (23 Ocak) artan cami saldırılarına ilişkin “Almanya’daki Müslümanlara Yönelik PKK Terörü” başlıklı bir yazılı açıklama yapan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, saldırıları kınadıktan sonra gerekli önlemlerin alınması için yetkililere çağrı yapmıştı. Açıklamasında “Almanya’nın, insanların evlerinden çıkarken veya camiye giderken endişe duydukları bir ülke olmaması gerektiği”ni belirten Ergün, İslami cemaatleri de provokasyonlara karşı tedbirli olmaya ve güvenlik birimleriyle iş birliği yapmaya çağırdı.

 

Benzer bir açıklama da 26 Ocak’ta İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici’den geldi. Olayların endişe verici bir hâl aldığını anlatan Kesici, “Sayının artmasına rağmen suçluların hâlâ yakalanamadığına” dikkat çekti. Kesici ayrıca, Almanya hükümetini “saldırıların görmezden gelinmeyeceği” mesajını vermeye davet etti.  

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler