"GÜNDEM"

Almanya | Cami Saldırganı Suçunu İtiraf Etti

Almanya’da DİTİB’e bağlı Fatih Camisi'ne bir buçuk yıl önce el yapımı patlayıcıyla saldıran Alman Nino K. mahkemede suçunu itiraf etti.

8 Şubat 2018 admin

Almanya’nın Dresden kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Fatih Camii’ne 26 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşen saldırıyı yapan Nino K.’nın mahkemede suçunu itiraf ettiği bildirildi.

 

Dresden’de hakim karşısına çıkan Alman Nino K., verdiği ifadede hiç kimseyi yaralamak ya da ölüm tehlikesine atmak istemediğini belirterek, pişman olduğunu söyledi.

Saldırıyla sadece “bir işaret vermeyi” amaçladığını anlatan Nino K., caminin ışıklarının yanmadığını görünce içeride kimsenin olmadığını düşünerek böyle bir eylem yaptığını, ancak daha sonra orada din görevlisi ve ailesinin yaşadığını öğrendiğini ifade etti.

Cinayete teşebbüsle suçlanan Nino K. hakkında mahkemeye sunulan deliller arasında kendisinin “Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar” (Pegida)  adlı İslam ve yabancı karşıtı hareketin protesto gösterilerine katıldığı da yer aldı.

Nino K.,yaşanan olayda Dresden’deki Fatih Camii’nin din görevlisi lojmanı önüne el yapımı patlayıcı koyarak olay yerinden uzaklaşmıştı. Saldırıda yaralanan olmazken maddi zarar meydana gelmişti.

 

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, o dönemde yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, “’Ülkemizde böyle şeyler görmek istemiyoruz.” açıklamasını yapmıştı.

 

Din görevlisi Hamza Turan ve ailesi, Almanya’nın birleşmesi kutlamaları için Dresden’e gelen Başbakan Angela Merkel ile 3 Ekim 2016’da görüşmüştü. (AA)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler