"İsviçre"

İsviçre | Müslümanlara Özel Mezar Yeri Talebi

İsviçre’nin Cenevre Kantonunda bulunan Meyrin şehrindeki bir mezarlıktan Müslümanlar için özel defin alanı talep edildi.

15 Şubat 2018 admin
@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

Meyrin şehrinde Feuillasse mezarlığında Müslümanlar için özel bir alanın tahsis edilmesi talebiyle bir imza kampanyası başlatıldı. Meyrin Müslüman Kültür Derneği inisiyatifinde hazırlanan ve 252 vatandaş tarafından imzalanan kampanya dilekçesi 6 Şubat’ta belediye meclisine sunuldu.

Meyrin’de geçtiğimiz yıllarda yine aynı dernek Müslümanlar için kendilerine tahsis edilen mezar yerinde mevtanın baş kısmı güneydoğuyu gösterecek şekilde gömülme izni talep etmiş, ancak hükûmet bunu reddetmişti. Müslümanlar daha önce de belediyeden mezar yeri talep etmiş, fakat kendilerine ayrıldığını düşündükleri alana başka dine mensup kişiler de gömülmüştü. Bunun üzerine dernek yeniden sadece Müslümanlara ait özel bir alanın ayrılmasını talep ediyor.

Yeni Nesil Müslümanlar İsviçre’de Gömülmek İstiyor

Cenevre’nin yerel gazetelerinden “Tribune de Geneve”de konuyla ilgili yayımlanan bir haberde Dernek Başkanı Ratiba Dhina mezar yeri bulma sorununun dışında İslami usullere uygun defin işlemi gerçekleştirme hususunda da sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Dhina, İslam dininde ölülerin kefenle defnedildiklerini ancak Cenevre’de bunun yasak olması nedeniyle ölülerini tabutla gömmek zorunda kaldıklarını belirtiyor. Dhina ayrıca göçmen kökenli ilk nesil Müslümanların öldüklerinde köken ülkelere gömülmeyi tercih ettiklerini belirtirken, bugün artık onların kendilerini daha çok İsviçre’ye ait hisseden çocukları için bunun geçerli olmadığını söylüyor.

Cenevre Kantonunda halihazırda Müslüman mezarları için ayrılmış Carouge, Petit-Saconnex ve Saint-Georges’ta olmak üzere üç ayrı alan bulunuyor. (kz)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Dosya | Avrupa’da Müslüman Mezarlarına Saldırı
    2021-12-12 10:22:39

    […] yansıdığı kadarıyla Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa ve Danimarka’da 20’den fazla Müslüman mezarına saldırı gerçekleşti. Bunlardan beşi geçtiğimiz yıl Almanya (2), Danimarka (2) ve […]

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler