"GÜNDEM"

Almanya | Gıda Yardım Derneğinde Ayrımcılık Devam Ediyor

Almanya'da yoksullara gıda ve yiyecek yardımı yapan “Essener Tafel” derneği yabancılara yönelik ayrımcı tutumunu sürdürüyor.

2 Mart 2018 admin

23 Şubat’ta sadece Alman vatandaşlarına yardım dağıtma kararı aldığını açıklayan derneğin, gelen tepkilere rağmen bu uygulamasını sürdürdüğü ortaya çıktı.  Derneğin bu hafta da yabancılara gıda fişi vermediği belirtildi.

Alman vatandaşı olmayan birçok ihtiyaç sahibinin geri çevrildiği belirtilen haberlerde, bugün gıda fişi almayanların 6 hafta sonra tekrar gelmelerinin istendiği kaydedildi.

Yaşlıların, gıda dağıtımı sırasında fazla sayıdaki “yabancıdan” rahatsız olduğu için bir süredir Alman pasaportu olmayanlara gıda ve yiyecek yardımını durduran derneğin her hafa çarşamba günleri yeni gıda fişi dağıttığı bilgisi paylaşıldı.

 

Muhtaç, muhtaçtır

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel’in konuyla ilgili Essen Belediye Başkanı Thomas Kufen ile görüştüğünü ifade ederek, çözüm için kentte sosyal faaliyet gösteren kurumlar ve göçmen derneklerinin katılımıyla bir toplantı yapılmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Seibert, bu tür derneklerin ihtiyaç sahiplerine yardım ettiğine işaret ederek, Muhtaç, muhtaçtır. Bunun için vatandaşlık esas değildir. ifadesini kullandı.

Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Uyum Bakanı Joachim Stamp da eyalet meclisinde yaptığı konuşmada, davranışlarıyla çevresine zarar verenlerin bu derneklerden çıkartılması gerektiğini ifade ederek, Topluma, Alman ve Alman olmayan olarak değil, dürüst ve dürüst olmayanlar şeklinde kendimizi tanımlamamız gerektiği çağrısında bulunuyorum. dedi.

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi Genel Başkanı Horst Seehofer ise Münih’te yaptığı açıklamada, derneğin tutumuna anlayış gösterilmesi gerektiğini belirterek, Bunu, başka insanlara yardım edenlerin bir yardım çağrısı olarak görmek lazım. değerlendirmesinde bulundu.

Yardımlarından yaklaşık 6 bin kişinin faydalandığı Essener Tafel derneğinin bir süre önce Alman vatandaşı olmayanlara gıda yardımını durdurması ülkede tartışmalara yol açmıştı.

 

“Tafel”/Gıda Yardımı Derneği Ne Yapar?

Almanya’da ilk Gıda Yardımı Derneği (Alm. Tafel) yaklaşık 25 sene önce Berlin Kadınlar İnsiyatifi (Alm. Initiative Berliner Frauen e.V) tarafından Berlin’de, evsiz insanlara gıda yardımı yapmak amacıyla kuruldu. Tafel ismi verilen bu yardımlaşma derneklerinin temel yaklaşımı normal şartlarda çöpe gidecek olan gıda malzemelerinin, bu organizasyon tarafından toplanıp ücretsiz olarak ya da çok küçük meblağlar karşılığında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması. Küçük bir hareketle başlayan bu yardımlaşma organizasyonu, günümüzde “Tafel Almanya” (Tafel Deutschland) adlı çatı kuruluşu ile Almanya’daki 930 derneği organize ediyor. Bu hizmetten, Almanya’da devletten sosyal yardım alan herkes faydalanabiliyor. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler