"Almanya"

Almanya | Angela Merkel Yeniden Başbakanlığa Doğru

CDU/CSU ile SPD arasında kurulacak büyük koalisyona hazırlanan Almanya’da Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier başbakan adayı olarak CDU lideri Angela Merkel’i gösterdi.

Almanya’da Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel’i başbakan adayı olarak Federal Meclise teklif etti.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Steinmeier’in Anayasa uyarınca Angela Merkel’in ismini başbakan adayı olarak Federal Meclise sunduğu belirtildi.

Merkel’in, Federal Mecliste 14 Mart’ta yapılması öngörülen oturumda 4. kez başbakan seçilmesi bekleniyor.

CDU Genel Başkanı ve Başbakan Merkel, partisinin genel merkezi Konrad Adenauer Haus’ta bugün yaptığı açıklamada, hükümet sürecine ilişkin  “Artık hızlıca hükümeti kurup işlere başlama zamanı.” ifadesini kullanmıştı.

Hükümet kurulması amacıyla yapılan müzakerelerde üzerinde anlaşılan koalisyon protokolünü, “ödevlerle ve işlerle dolu bir kitap” olarak niteleyen Merkel, halkın haklı olarak işleyen bir iktidar beklediğini vurguladı.

Almanya’da 24 Eylül 2017’de yapılan seçimlerin ardından Sosyal Demokrat Parti üyeleri, 4 Mart’ta büyük koalisyona onay vererek yeni hükümetin önünü açmıştı. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler