"Avusturya"

Avusturya | Ednan Aslan Suçlamalarını Geri Çekti

Prof. Ednan Aslan ve Viyana Belediyesi MA11 arasında bir süredir devam eden hukuk savaşı sonuçlandı. Mahkeme, Aslan’ın duruşma masraflarını ödemesine ve Belediyeye yönelik iddialarını geri almasına hükmetti.

Viyana Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Ednan Aslan’ın, Avusturya Entegrasyon Bakanlığı’nın siparişi ve finansörlüğünde hazırladığı “İslami anaokulları” araştırması etrafındaki tartışmalar bitmiyor. Aslan, Ağustos 2017’de gerçekleşen bir söyleşi esnasında, Viyana Belediyesinde anaokulların denetiminden sorumlu bölüm çalışanlarını kendisinin eski bir çalışanına baskı uygulamak ve araştırması üzerinde manipülasyon yapmakla suçlamıştı. Aslan ayrıca Viyana Belediyesinin tüm imkanlarını kullanarak bilimsel saygınlığına karşı bir karalama kampanyası yürüttüğünü de iddia etmiş, MA11’in böylece o dönem devam eden Avusturya Bilimsel Entegrasyon Ajansı’nın (OeAWI) araştırmaya dair yürüttüğü incelemeye etki etmek istediğini iddia etmişti.

Aslan Suçlamaları Geri Almak Zorunda Kaldı

Suçlamaları sert şekilde reddeden Viyana Belediyesi ise Aslan’ın iddialarını mahkemeye taşıdı. Uzlaşmaya varılarak sonuçlanan davada mahkeme Aslan’ın dava masraflarını ödemesine ve MA11’e yönelttiği suçlamaları geri aldığına dair bir açıklama yayımlamasına hükmetti.

Geçtiğimiz hafta açıklama yapma yükümlülüğünü yerine getiren Aslan “Viyana Ticaret Mahkemesinde görülen dava sürecinde ortaya konulan kanıtlar neticesinde iddialarımın doğru olmadığına ikna olduğumdan Viyana Belediyesi hakkında ileri sürdüğüm suçlamaları geri alıyorum.” açıklamasında bulundu.

Aslan’ın çalışması daha önce bilimsellik kriterlerine uymadığı ve içeriğinin aynı zamanda araştırmanın finansörü olan Bakanlık tarafından manipüle edildiği iddiaları ile uzun süre gündemi meşgul etmişti. Ortaya çıkan skandal üzerine harekete geçen Viyana Üniversitesi, yapılan araştırmanın bilimsel standartlar açısından incelenmesi için bağımsız bir kurul olan Avusturya Bilimsel Entegrasyon Ajansı’nı görevlendirmişti.

Aslan’ın İslami çocuk yuvalarıyla ilgili araştırması Avusturya’da bu yuvaların kapatılması yönündeki siyasi tartışmada kaynak olarak kullanılmıştı.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler