"Doğum"

Fransa’da Doğan Her Beş Çocuktan Birine Müslüman İsim Veriliyor

Fransa'da yapılan bir araştırma, ülkede doğan her 5 çocuktan birine Müslüman isminin verildiğini ortaya koydu.

Fransa Ulusal İstatistik Ofisi (INSEE) ülkede bebeklere en sık verilen isimlerle ilgili 2018 raporunu yayımladı. 2016 yılında Fransa’da doğan bebeklere verilen ilk isimlerin listelendiği raporda her 5 çocuktan birine Müslüman isminin verildiği gözlemlendi. Yeni doğumlarda Müslüman ismi verilen bebeklerin oranı 1997 yılında yüzde 6,5 iken bu oran 2016’da yüzde 20’ye ulaştı.

Fransa’da Müslüman ismi verilen bebeklerin en yoğun olduğu bölgenin Paris’in de yer aldığı Ile-de-France olduğu kaydedildi. Bu bölgenin tamamında 2016 yılında doğan her 3 çocuktan birine Müslüman ismi verildi. Yine Paris’in kuzeyindeki yabancıların yoğun olarak yaşadığı Seine Saint Denis şehrinde de Müslüman ismi verilen çocukların sayısının tüm doğumlar içerisinde yüzde 50’yi aştığı görüdü. Müslüman isimlerin; Bouches du Rhône, Rhône, Vaucluse ve Gard bölgelerinde de yüzde 25’in üzerine çıktığı belirtildi.

Müslümanlar En Çok Muhammed İsmini Tercih Ediyor

INSEE tarafından yayınlanan rapor Fransa’da bebeklere verilen Müslüman isimleri arasında en popüler olanları da ortaya çıkardı. Buna göre Fransalı Müslümanlar çocuklarına en çok Muhammed ismini vermeyi tercih etti. 2016 yılında doğan 2.757 çocuğa Muhammed ismi konuldu. İkinci sırada ise Yanis ismi yer aldı. Üçüncü sırada da Rayan isminin konulduğu görüldü.

Göçmen Çocukları Arasında Türklerin Oranı Yüzde 4

Fransa’da INSEE tarafından daha önce yayınlanan başka raporda da 2015 yılında ülkede doğan 7,3 milyon çocuğun en az bir ebeveyninin yabancı olduğunu ortaya koymuştu. Bu kişilerin yüzde 45’ini Avrupa kökenliler oluştururken yüzde 42’sini ise çoğunluğu Müslüman olan Afrika’daki ülkelerden gelenler oluşturdu. Afrika kökenlilerinin yüzde 15’inin Cezayir, yüzde 11’inin Fas, yüzde 5’inin Tunus yüzde 11’ini ise Sahra Altı Afrika ülkelerinden geldiği kaydedildi. Göçmen çocukları arasında Türk kökenlilerin oranı ise yüzde 4 olarak tespit edildi.

Amerika merkezli Pew Araştırma Merkezi de 2017 yılında açıkladığı raporunda Fransa’daki Müslüman sayısının nüfusunun yüzde 8,6 oluşturduğuna dikkat çekmişti. PEW, ülkedeki Müslüman sayısının 2050 yılında ise nüfusun yüzde 18’ine ulaşabileceğini açıklamıştı.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler