"Belçika"

Belçika | Flaman Hristiyan Demokratlar Partisi İmsakiye Dağıttı

Belçika'da hükümet ortağı Flaman Hristiyan Demokrat Parti (CD-V) 16 Mayıs'ta başlayacak Ramazan ayı öncesi imsakiye dağıttı. CD&V'nin Türk kökenli Milletvekili Veli Yüksel, böyle bir girişimin ilk defa gerçekleştiğini belirtti. 

Belçika’daki Flaman Hristiyan Demokratlar Partisinin (CD&V) Anvers Şubesi, imsakiye dağıttı. CD&V’nin Türk kökenli Milletvekili Veli Yüksel konuyla ilgili yaptığı açıklamada, böyle bir girişimin ilk defa gerçekleştiğini belirtti.

Bu Tür Girişimler Müslümanlara Olumlu Mesajlar Veriyor

Partisinin bu hareketini memnuniyetle karşıladığını dile getiren Yüksel, “Bu CD&V’nin din özgürlüğüne geniş yer verdiğini, dini ritüellere saygı gösterdiğini ve kapsayıcı davrandığını gösteriyor.” dedi. Yüksel, Avrupa genelinde İslamofobinin yükselişte olduğu bir dönemde bu tür girişimlerin Müslüman toplumuna olumlu mesaj verdiğini ifade etti.

Anvers’te yoğunluklu olarak Kuzey Afrika kökenli Müslümanlar yaşıyor. Yaklaşık 500 bin nüfuslu Anvers toplumunun yüzde 20’sini Müslümanların oluşturduğu kaydediliyor. Belçika genelinde ise 800 bin Müslüman yaşıyor. Müslüman nüfus, yaklaşık 11 milyon olan Belçika nüfusunun yüzde 8’ini oluşturuyor.

Müslümanların Kendilerini Dışlanmış Olarak Gördükleri Otaya Çıkmıştı

Belçika’da son olarak 2017 yılında Le Soir gazetesi ve RTBF kanalının ‘Belçika’da Müslümanlar’ başlıklı araştırması, ülkedeki Müslümanların büyük çoğunluğunun kendilerini dışlanmış olarak gördüğünü ortaya koymuştu. Yapılan araştırmada Belçika’da doğup büyümüş Müslümanların yüzde 69’u kendilerini hala yabancı olarak gördüğünü söylerken sadece yüzde 24’lük bir kesim bu yöndeki bir kaygı hissetmediğini bildirmişti. (AA,fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler