"İsveç"

İsveç | Mescide Irkçı Saldırı: Büyük Hasar Meydana Geldi

İsveç'in güneyinde bulunan Skane bölgesindeki Hässleholm kentinde 200 kişilik mescidin kundaklandığı bildirildi. Saldırı sonrası mescitte büyük hasar meydana geldi.

22 Mayıs 2018 admin

İsveç devlet radyosunun (SR) haberine göre, akşam saatlerinde çıkan yangın nedeniyle Hässleholm İslam Kütür Derneğine ait olan, apartmanın alt katındaki mescitte büyük hasar meydana geldi. Radyoya açıklama yapan kurtarma servisinden Magnus Carlsson, bir kişinin mescide girerek, kasıtlı olarak yangın çıkardığının tespit edildiğini söyledi. Yangının kısa sürede söndürüldüğünü belirten Carlsson, mescitte büyük hasar meydana geldiğini ve apartmandaki dört dairenin tedbir amacıyla boşaltıldığını kaydetti.

Ülkenin resmi haber ajansına konuşan Hässleholm İslam  Kültür Derneği Başkanı İsmail Darragi de ”Müslümanların en çok ibadet ettiği ramazan ayında böyle bir felaketin başımıza gelmesinden dolayı büyük üzüntü duyuyoruz.” dedi. 200 kişinin ramazan ayında mescitsiz kaldığını ifade eden Darragi, 12 yıldır Hässleholm’de yaşadığını ve ilk defa böyle bir olayın görüldüğünü anlattı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı, saldırganın yakalanması için geniş çaplı inceleme başlatıldığı belirtildi.

İsveç’te Nefret Suçları Artıyor

İsveç Ulusal Suç Önleme Konseyi (İs. “Brottsförebyggande rådet” – Brå) raporuna göre, 2016 yılında İsveç’te 6 bin 415 nefret suçu kayıtlara geçti. Yetkililer, nefret suçlarının önemli bir kısmında kurbanların saldırıyı polise ihbar etmediğini göz önünde bulundurarak gerçek rakamların daha yüksek olduğu görüşünü savunuyor.

İsveç’teki nefret suçlarının artışında 2014-2015 yılları arasında 245 bin gibi rekor sayıda mültecinin ülkeye kabulünün etkili olduğu düşünülüyor. Ülkede 2016 yılıyla birlikte nefret suçlarında azalma olmasına rağmen suç oranları hâlâ ortalamanın çok üzerinde. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler