"Göçmen Çocuklar"

UNICEF’den Uyarı: Göçmen Çocuklar İnsan Ticareti Ve İstismar Riskiyle Karşı Karşıya

UNICEF, Afrika’daki çocukların insan ticareti, şiddet, istismar, sömürü ve gözaltına alınma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 2 binden fazla çocuğun Batı Afrika ülkelerinden Nijer’e sınır dışı edildiğini duyurdu. Örgüt, bu çocukların insan ticareti, şiddet, istismar ve gözaltına alınma riskleriyle karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyarıyor.

Avrupa ve Kuzey Afrika ülkeleri yasa dışı göçü engellemeye çalışırken, birçok göçmen çocuk da Nijer’e sınır dışı edildi. UNICEF tarafından yapılan açıklamaya göre, kasım ayından bu yana, 2 binden fazla çocuğun da aralarında bulunduğu 8 binden fazla göçmen Cezayir’den Nijer’e sınır dışı edildi. Buna ek olarak 900 kadar sığınmacının da benzer şekilde Libya’dan Nijer’e transfer edildiğini hatırlatan UNICEF, özellikle çocukların insan ticareti başta olmak üzere çeşitli şekilde istismara uğrama, şiddet görme ya da gözaltına alınma riski içinde olduğunu duyurdu.

“Daha İyi Bir İşbirliğine İhtiyaç Var”

UNICEF’in program direktörü Red Chaiban konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Nijer’in, sınırlarına ulaşan veya ülkelerine geri gönderilen mülteci ve göçmen çocukların desteklenmesi için yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi. Çocukların güvenliğinin sağlanması için hükümetler arasında daha iyi bir sınır ötesi iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan Chaiban, Nijer gibi ülkelere, nereden geldiklerine bakılmaksızın ülkedeki tüm çocuklara yönelik destek sistemlerini güçlendirici yatırımların yapılması gerektiğini söyledi.

Bununla birlikte, Nijer’e olan göçmen akını ise artmaya devam ediyor. Günde 500’e yakın kayıtlı sığınmacının geldiği Nijer’de sadece nisan ayında gelenlerin sayısında yüzde 14’lük bir artış kaydedildi. UNICEF’e göre gelen bu göçmenlerin çoğunluğu şiddete maruz kalıyor ya da yeterli destek ve koruma görmüyorlar. (eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler