"Almanya"

Türkçe Dersleri Bakanlığın Atadığı Öğretmenler Tarafından Verilecek

Almanya’nın batısındaki Saarland eyaletinde Türkçe dersleri, artık Türkiye’den gelecek öğretmenler tarafından değil, eyaletin kendi atadığı öğretmenler tarafından verilecek.

3 Ağustos 2018 admin

Almanya‘nın Saarland eyaletinde yeni eğitim/öğretim yılında okullardaki anadil dersleri artık eyaletin kendi atadığı öğretmenler tarafından verilecek. Bundan önce Türkçe dersleri “Konsolosluk Dersleri” denilen bir sistemle Türkiye’den atanan öğretmenler aracılığıyla veriliyordu.

Eyalet Eğitim Bakanı Ulrich Commerçon (SPD), diğer devletler tarafından finanse ve organize edilen anadil derslerinin kaldırıldığını, bunun yerine bu alandaki denetimin Eyalet Eğitim Bakanlığı tarafından üstlendiğini duyurdu. Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Crommerçon, bu yıldan itibaren Türkçe dersleri ile ilgili müfredatın bakanlık tarafından belirleneceğini söyledi. Bunun eğitimde eşitlik açısından önemli bir adım olduğunu savunan Eyalet Eğitim Bakanı, devletin, denetimi altındaki dil eğitiminin ilerleyişini gelecek yıllarda gözlemleme imkanı bulacağını savundu. Ulrich Commerçon, artık derslerin içeriği ile dersi verecek öğretmenlere de bakanlığın karar vereceğini açıkladı.

Türkçe, İtalyanca, Rusça Ve Arapça Gibi Anadil Dersleri Sunulacak

Eyalette anadil dersleri düzenli eğitimden sonra, öğleden sonraları ve isteğe bağlı olarak sunuluyor. Uzun vadede anadil derslerinin, üçüncü yabancı dil olarak seçilebilmesi ihtimali de gündemde. Federal Eğitim Bakanı Commerçon, her çocuğun ana dilinin desteklenmesinin önemli olduğunu belirtirken, eyaletteki okullarda Türkçe, İtalyanca, Rusça ve Arapça gibi anadil derslerinin sunulacağı belirtiliyor.(P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler