"Antisemit saldırı"

“Müslüman Sığınmacıların Avrupa’da Artan Antisemit Olaylarla Bağlantısı Yok”

Avrupa'nın 5 ülkesinde yapılan araştırma, Müslüman sığınmacıların Avrupa’da artan antisemit olaylarla bağlantısının olmadığını ortaya koydu.

Londra Pears Yahudi Düşmanlığı Araştırmaları Enstitüsü öncülüğünde Almanya, İngiltere, Fransa, Belçika ve Hollanda’da yapılan araştırma, 2014’den bu güne Avrupaya göç eden Müslüman sığınmacıların, Avrupa’da artan antisemit olaylarla bağlantısının olmadığını ortaya koydu. 

Hatırlama, Sorumluluk ve Gelecek Vakfı tarafından gerçekleştirilen araştırmada, Almanya’nın da içinde bulunduğu 5 Avrupa Birliği ülkesinde Müslüman sığınmacılarla birlikte Yahudi düşmanlığının artış gösterip göstermediği incelelendi. Araştırma kapsamında incelenen hiçbir ülkede Yahudi karşıtı saldırıların, Kuzey Afrika ve Orta-Doğu ülkelerinden gelen göç ile bir alâkasının olmadığı belirlendi. Bu hafta Berlin’de kamuoyuyla paylaşılan araştırmanın sonuçlarına göre, Yahudi düşmanlığının aslında çoğunluk nüfusunda ortaya çıktığının altı çiziliyor. Ayrıca, Almanya’da Yahudi karşıtı suçların çoğunluğunun sağ merkezli, Müslüman ve göçmen kökenli olmayan kişiler tarafından gerçekleştirildiği vurgulanıyor. 

Almanya’daki Türklerin Yarısı Yahudiler Hakkında Olumlu Düşünüyor 

Araştırmanın sonuçlarına bakıldığında, beş ülkenin beşinde de, Müslümanlar arasında Yahudi düşmanı yaklaşımların toplumun geneline göre daha çok tespit edildiği belirtiliyor. Fakat, Almanya’da durumun farklı olduğu, Yahudi düşmanı yaklaşımların Almanya‘da yaşayan Müslümanların çok az sayılacak bir bölümünde ortaya çıktığının altı çiziliyor. Almanya’da yaşayan Türk asıllı vatandaşlarla yapılan bir ankette, katılımcıların yarısının Yahudilere karşı olumlu bir tutum benimsediği aktarıldı. Yine araştırmaya göre Türk kökenlilerin yüzde 30’u nötr bir tutum sergilerken yüzde 21’inin ise olumsuz bir düşünceye sahip olduğu aktarıldı.

Haziran ayının başlarında Berlin’de takkeli bir Yahudi gence yapılan saldırı sonrası kamuoyunda “ithal Yahudi düşmanlığı” tartışmaları hız kazanmıştı. Bazı yorumlarda, Yahudi Düşmanlığının” Müslüman sığınmacıları ülkeye gelmesi ile artış gösterdiği iddia edilmişti. (ala)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler