"Göçmen"

İtalya’da Dört Göçmen Sözlü Ve Fiziki Saldırıya Uğradı

İtalya'da 4 göçmen, ülkenin güneyindeki Palermo kentinde sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Geçen ay da Nijerya asıllı İtalyan milli disk atıcısı Daisy Osakue yumurtalı saldırıya maruz kalmıştı.

İtalya’nın güneyindeki Palermo kentinde dört göçmen sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. İtalyan ANSA ajansının haberine göre, ülkenin güneyindeki Sicilya adasında bulunan Palermo şehrinde, dört göçmen dün gece ırkçı saldırıya uğradı. Göçmenlerin kaldıkları yere dönmek için otobüs beklerken hakarete uğradığı ve darbedildiği öğrenildi. Saldırganların daha sonra da kaçtığı, olay sırasında civardakilerin güvenlik güçlerine haber verdiği aktarıldı. Göçmenlerin yaşadığı topluluk merkezi yöneticisinin de polise dilekçe vererek, olayla ilgili şikayetçi olduğu belirtildi.

İtalya’da daha önce de Nijerya asıllı İtalyan milli disk atıcısı Daisy Osakue, Torino yakınlarında Moncalieri’de gece saatlerinde yumurtalı saldırıya uğramıştı. Osakue’ye yönelik saldırı, ülkede ırkçılık tartışması başlatmış, genç sporcu, “Sözlerden eyleme geçiliyorsa bu bir duvarın daha yıkıldığı anlamına gelir.” diye konuşmuştu.

Hükümete “Irkçı Saldırıların Artmasında Rolü Var” Eleştirisi

Muhalefetteki sol görüşlü Demokrat Parti (PD) de, İtalya’da özellikle son aylarda artan ırkçı saldırıları hükümetin ortaklarından aşırı sağcı Lig Partisinin lideri, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin göçmenlerle ilgili sert ifadeleri ve politikasından kaynaklandığını ileri sürmüştü.

Göçmenlere yönelik şiddet olaylarındaki artışın son derece ciddi bir risk oluşturduğunun altını çizen PD’nin lideri Maurizio Martina, “Sorun şu ki ortada farkına varmamız ve savaşmamız gereken endişe verici boyutta bir ırkçılık sarmalı var. Bu problemi farketmeyen bir hükümet, bu sarmalın suç ortağı haline gelir. (Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı) Matteo Salvini ve (Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik Kalkınma, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı) Luigi Di Maio hükümetinin sığ görüşlülüğü ile bu sorunu inkar eden yorumlar yapan herkesi kınıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. Martina, ayrıca eylül ayında “ırkçı nefret iklimine karşı” büyük bir protesto düzenleyeceklerini açıkladı.(AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler